Barack Obama, in lacrimi: Ma apuca furia (Video)

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 20:53
5284 citiri
Barack Obama, in lacrimi: Ma apuca furia (Video)
Foto: Facebook/Barack Obama

Presedintele american, Barack Obama, a lansat, marti, un apel la intensificarea controalelor asupra cumparatorilor de arme de foc pe Internet si la targurile de arme, subliniind ca actualele exceptii privind regimul acestor arme nu isi au rostul. In timpul discursului, Obama a ibucnit in lacrimi.

"Trebuie sa constientizam urgenta absoluta acum, intrucat mor oameni. Iar scuzele constante pentru lipsa de actiune nu mai merg si nu mai sunt suficiente", a spus liderul de la Casa Alba, informeaza Reuters, AFP si DPA.

Vizibil emotionat, Obama a evocat atacul cu arme de foc comis la scoala din Sandy Hook din Newtown, statul Connecticut, in decembrie 2012 de catre un dezechilibrat mintal. Atacul s-a soldat cu moartea a 20 de elevi si sase profesori. Atacatorul, Adam Lanza, s-a sinucis la scurt timp dupa aceea.

Obama, dupa ultimul atac armat din SUA: Ajunge!

"De cate ori ma gandesc la acei copii ma apuca furia. Si asta se intampla zilnic pe strazile din Chicago", a declarat presedintele american, care nu si-a putut stapani lacrimile.

"Cred ca putem gasi cai de a reduce violenta cu arme de foc intr-un mod care sa fie conform cu Al Doilea Amendament", a spus el, facand referire la dreptul de a purta arme prevazut de Constitutia SUA.

Presedintele Camerei Reprezentantilor, Paul Ryan, a denuntat demersul presedintelui Obama. "In loc sa se concentreze pe criminali si teroristi, el vrea cele mai stricte legi pentru cetateni. Afirmatiile si actiunile lui ajung la o forma de intimidare care submineaza libertatea", a spus Ryan.

Initiativa presedintelui Obama de inasprire a regimului armelor de foc a provocat o intensa dezbatere in Statele Unite, Partidul Republican sustinand ca nu este nevoie de o schimbare a normelor actuale privind armele de foc.

Barack Obama a cerut in mod repetat Congresului in ultimii ani sa inaspreasca legile privind armele de foc in SUA. Apelurile sale s-au amplificat dupa masacrul din 2012 de la Newtown si, in ultimele luni, dupa atacurile armate de la Colorado Springs (statul Colorado) si San Bernardino (statul California).

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Barack Obama arme SUA, #Barack Obama control vanzare arme, #Barack Obama vanzare arme foc , #presedinte SUA