Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Barbatul care a incercat sa-l ucida pe Barack Obama, condamnat la moarte

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 19:32
7095 citiri
Barbatul care a incercat sa-l ucida pe Barack Obama, condamnat la moarte
Foto: AP

Barbatul care a incercat sa il ucida pe presedintele american Barack Obama in anul 2011 a fost condamnat la moarte. El a ucis o femeie in timpul tentativei de asasinat.

Un tribunal din Dakota de Sud l-a condamnat, marti, pe James McVay, in varsta de 44 de ani, la pedeapsa capitala, dupa ce a incercat sa il asasineze pe liderul Statelor Unite, potrivit AP.

Decizia a fost luata in unanimitate, iar, daca nu toate voturile ar fi fost pentru pedeapsa capitala, McVay ar fi fost condamnat la inchisoare pe viata.

Barbatul, care are probleme psihice, a pledat vinovat pentru injunghierea mortala a unei femei de 75 de ani, Maybelle Schein. El a marturisit ca a ucis-o pe batrana si i-a furat masina, in incercarea de a conduce pana in Washington, unde planuia sa il ucida pe Barack Obama. McVay a fost arestat, in Wisconsin, la scurt timp de la incident.

Voia sa ucida oameni la intamplare

Anchetatorii au sustinut ca James McVay intentiona sa omoare oameni la intamplare, furandu-le masinile, banii si eventual armele pana avea sa ajunga in Washington sa-l omoare pe presedinte.

Tentativa de asasinare a lui Barack Obama: suspectul, arestat

Barbatul, un recidivist, si-a inceput planul in Dakota de Sud, unde a ucis-o pe Maybelle Schein in timp ce aceasta dormea. McVay reusise sa se strecoare in casa prin usa intredeschisa a garajului.

"Initial nu am vrut sa o omor, pentru ca am vazut ca avea geanta in bucatarie. Puteam sa iau banii si cheile masinii si sa plec, dar trebuia sa-mi patez mainile de sange", le-a povestit atunci barbatul politistilor.

McVay s-a urcat apoi in masina batranei, planuind sa ajunga intr-un alt oras din Wisconsin, sa omoare un alt om, sa-i fure masina si plece mai departe.

"Ar fi urmat sa intre intr-o alta casa sa omoare pe cineva sau sa ucida un politist din Madison si sa-i fure pistolul", sustin procurorii in rechizitoriu. "Voi omori si voi omori pana am sa ajung la el", le-a mai spus el anchetatorilor.

Criminalul a fost prins insa la timp, cu ajutorul dispozitivului de urmarire din masina batranei pe care o omorase.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#barbat asasinat Obama, #barbat asasinat Obama condamnat moarte, #asasin Obama pedeapsa moarte , #presedinte SUA