Cad capetele la Secret Service, dupa mai multe incidente in securitatea lui Obama

Autor: Ana Ilie
Joi, 02 Octombrie 2014, ora 07:58
2321 citiri
Cad capetele la Secret Service, dupa mai multe incidente in securitatea lui Obama

Sefa Serviciului Secret, Julia Pierson, si-a dat demisia, dupa mai multe incidente privind securitatea presedintelui american Barack Obama.

"Astazi, Julia Pierson, directorul Secret Service, si-a oferit demisia si eu am acceptat-o. Salut cei 30 de ani pe care i-a dedicat Secret Service si natiunii", a spus secretarul departamentului de Securitate Nationala, Jeh Johnson, potrivit ABC.

Johnson l-a numit director interimar pe Joseph Clancy, fost agent special insarcinat cu Divizia de Protectie a Presedintelui a Secret Service.

"Clancy s-a pensionat din Secret Service in 2011. Apreciez disponibilitatea sa de a-si parasi din scurt pozitia in sectorul privat si sa se intoarca in serviciul public pentru o perioada", a mai spus Johnson.

Pierson a primit si un telefon de la Obama, care si-a "exprimat aprecierea fata de serviciul depus de ea in slujba agentiei si tarii".

Demisia lui Pierson vine dupa ce Omar Gonzalez, un veteran al razboiului din Irak, inarmat cu un cutit, a reusit sa sara gardul Casei Albe, sa treaca de cateva nivele de securitate si sa ajunga intr-o camera a Casei Albe, unde a fost, in sfarsit, imobilizat.

Secret Service someaza? Un fost condamnat, cu un pistol asupra lui, a mers in lift cu Obama

In pofida vocilor tot mai vehemente la adresa sa, Julia Pierson a insistat, recent, ca "presedintele este in siguranta". Aceasta, dupa ce a fost dezvaluit ca un fost infractor condamnat, cu o arma asupra sa, a mers in lift cu presedintele Obama, in orasul Atlanta.

Pe 16 septembrie, un angajat federal inarmat a luat acelasi lift in care se aflau presedintele Obama si escorta sa, in timp ce acesta vizita Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor din Atlanta. Barbatul avea trei condamnari pentru atac si violente.

Este sau nu in siguranta Obama? Secret Service si-a dat seama dupa 5 zile ca un barbat a tras 7 gloante in Casa Alba

Arma a fost descoperita doar pentru ca angajatul a fost anchetat si perchezitionat dupa ce insistase, in lift, sa se filmeze cu presedintele Obama. Angajatul a fost imediat concediat de superiorii sai.

Este sau nu in siguranta Obama? Secret Service si-a dat seama dupa 5 zile ca un barbat a tras 7 gloante in Casa Alba

Un alt incident a fost dezvaluit in ultima perioada. Se pare ca Secret Service a avut nevoie de cinci in zile in 2011 pentru a realiza ca un barbat a tras sapte gloante in Casa Alba in timp ce una dintre fiicele lui Barack Obama se afla in interior.

In seara de 11 noiembrie 2011, Barack Obama si sotia sa Michelle nu se aflau la Washington, insa fiica lor cea mica, Sasha, era la Casa Alba impreuna cu bunica ei, Marian Robinson. Fiica cea mare a cuplului prezidential, Malia, urma sa se intoarca in orice moment dupa o seara petrecuta in oras cu prietenii.

Cel putin sapte gloante trase dintr-o masina parcata la o distanta de aproximativ 700 de metri au lovit resedinta prezidentiala.

Intrusul de la Casa Alba aduce noi filtre de securitate - turistii vor fi cautati in geanta

In momentul in care agentii Secret Service au vrut sa reactioneze, ei au primit un ordin surprinzator de la superiorul lor: "Nu sunt focuri de arma. Ramaneti acolo unde sunteti".

Acest supervizor a declarat ca zgomotele provin de la teava de esapament a unui utilaj de santier.

Doar atunci cand o guvernanta a descoperit pe jos cioburi si o bucata de ciment a inteles Secret Service ca gloantele au lovit resedinta presedintelui Statelor Unite.

Autorul impuscaturilor era Oscar Ortega-Hernandez, care a fost acuzat de tentativa de asasinare a presedintelui si condamnat la 25 de ani de inchisoare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#demisie director Secret Service, #Secret Service incident Casa Alba , #presedinte SUA