Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cat castiga Barack Obama?

Joi, 24 Februarie 2011, ora 17:20
3171 citiri
Cat castiga Barack Obama?
Foto: Syracuse

Barack Obama, presedintele Statelor Unite, are un salariu anual de 400.000 de dolari, insa a reusit sa castige peste 5,5 milioane de dolari din vanzarea cartilor sale.

Presedintele Barack Obama are un salariu anual de 400.000 de dolari (peste 290.000 de euro). Prin comparatie, fostul presedinte George Washington avea un salariu de doar 25.000 de dolari, arata publicatia franceza References.

In 2009, presedintele Obama a declarat un venit anual de 5,5 milioane de dolari, iar potrivit "New York Times" o parte dintre venituri au provenit din vanzarea cartilor sale "Dreams from my father" si "The Audacity of Hope". Presedintele nu a scapat de fisc: a platit impozite de aproape 1,8 milioane de dolari.

Presedintele Statelor Unite nu duce insa lipsa de nimic: sta cazat la Casa Alba, care are propria sala de cinema, pista de bowling, sala de biliard, teren de tenis si pista de jogging, iar transportul este gratuit: limuzina pe rute scurte, iar pentru calatorii mai lungi se folosesc cele doua aeronave prezidentiale Boeing VC-25 sau elicopterul "Marine One".

Barack Obama, noul Gorbaciov?

Barack Obama este cunoscut insa pentru generozitatea de care da dovada: presedintele a donat 6% din veniturile sale catre 40 de organizatii caritabile, iar milionul de euro primit dupa ce a castigat premiul Nobel pentru Pace in 2009 a fost distribuit catre 10 organizatii caritabile.

Cand iese la pensie, presedintele va primi 150.000 de dolari pe an, adica in jur de 109.000 de euro.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Barack Obama, #Obama castiga, #venituri Obama, #salariu presedinte Obama , #presedinte SUA