Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gafe de tot rasul ale presedintilor sau liderilor politici mondiali (Video)

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 23:27
4543 citiri
Gafe de tot rasul ale presedintilor sau liderilor politici mondiali (Video)
Foto: The Telegraph

La 50 de ani de la aniversarea celebrul "Ich bin ein Berliner" al lui J.F. Kennedy din Germania, rememoram alte gafe incredibile facute de presedinti sau alti lideri, precum Barack Obama, George Bush sau Dick Cheney.

Pe 26 iunie 1963, presedintele SUA de atunci, John F. Kennedy, pronunta memorabilul sau discurs din Germania, insa desi expresia folosita era corecta gramatical, "Berliner" insemna in dialectul local si gogoasa cu gem, potrivit The Telegraph.

"Am fost intr-un turneu in America Latina si singurul regret a fost ca nu am studiat latina mai mult la scoala, pentru a putea conversa cu acei oameni", a spus Dan Quale, al 44-lea presedinte american.

"In ceea ce priveste Maldivele sau Insulele Falkland, indiferent de termenul preferat, pozitia noastra este ca noi vom ramane neutri", a declarat Barack Obama.

"Amigo! Amigo!", incerca sa-i atraga atentia presedintele american George W. Bush lui Silvio Berlusconi, prim-ministrul Italiei, la Summit-ul G8.

"Arati de parca esti gata de culcare", i-a spus Ducele de Edinburgh presedintelui Nigeriei, care era imbracat in costum national.

"Oamenii din Peru, cred, ca merita mai mult", l-a criticat Dick Cheney pe presedintele Venezuelei, Hugo Chavez.

"Avem multe de facut si ma tem ca este o lupta foarte grea, avand in vedere situatia de la granita Irak - Pakistan", a declarat John McCain in timpul campaniei prezidentiale din 2008.

"In ultimele 15 luni, am calatorit in fiecare colt al Statelor Unite. Am fost in 57 de state", a spus Barack Obama. Sunt doar 50 de state americane, plus Washington D.C.

"Siria reprezinta calea Iranului spre mare", a declarat Mitt Romney, dar cele doua tari nu au frontiera comuna.

"Teama mea este ca intreaga insula va deveni atat de populata, incat ea se va scufunda", a declarat republicanul Hank Johnson, referindu-se la insula Guam.

"Nu sunt cei mai multi dintre voi descendenti ai piratilor?", i-a intrebat Ducele de Edinburgh pe locuitorii din Insulele Cayman.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#gafe memorabile presedinti video, #gafe impardonabile presedinti, #gafe celebre Obama Bush , #presedinte SUA
Comentarii
Poza Melody_Gardot
Melody_Gardot
rank 5
Hi..hi..hi, e simpatic Obama asta;..a mai plusat el cu citeva
Poza grob
grob
rank 5
"Dan Quale, al 44-lea presedinte american." Pe cuvantu' tau de