Ironii marca Obama la cina anuala cu jurnalistii

Duminica, 26 Aprilie 2015, ora 12:39
3351 citiri
Ironii marca Obama la cina anuala cu jurnalistii
Foto: hepta.ro

Presedintele american Barack Obama a participat sambata seara la traditionala cina anuala cu jurnalistii, un bun prilej de glume si ironii.

La intrunirea despre care Barack Obama a spus ca este "noaptea in care Washingtonul se sarbatoreste pe el insusi" au participat prieteni, posibili succesori, dar si inamici politici, informeaza Reuters.

Una dintre tintele ironiilor sale a fost Hillary Clinton, care si-a anuntat intentia de a candida din partea democratilor la alegerile prezidentiale din 2016.

"Am o prietena care in urma cu cateva saptamani facea milioane de dolari anual, iar acum locuieste intr-o rulota in Iowa", a spus ironic Obama, facand aluzie la faptul ca Hillary Clinton, fost secretar de stat, fost senator si fosta prima doamna a inceput un turneu electoral menit sa ii aduca voturi in alegerile primare.

Dupa 6 ani de mandat, presedintele american a devenit si un excelent performer in asemenea ocazii, in care sunt reuniti laolalta jurnalisti, politicieni si celebritati, comenteaza sursa citata.

"Arat atat de batran, incat John Boehner l-a invitat deja pe Netanyahu sa vorbeasca la funeraliile mele", a declarat Obama ironic.

Aluzia facea referire la nervozitatea produsa atunci cand Boehner, liderul republicanilor din Camera Reprezentantilor, l-a invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu sa vorbeasca, Congresului, luna trecuta, despre acordul nuclear pe care administratia Obama il negocia cu Iranul si alte puteri ale lumii.

Prezenta la cina festiva, actrita si comediana Cecily Strong de la NBC a facut glume pe seama felului in care presa vorbeste despre femeile politician, cerand audientei sa repete dupa ea: "Jur solemn sa nu discut despre aparitiile lui Hillary, pentru ca asta nu este jurnalism".

Pe de alta parte, intr-o maniera cat se poate de serioasa, Barack Obama a vorbit despre jurnalistii din intreaga lume care sunt inchisi pe nedrept, printre acestia numarandu-se si Jason Rezaian de la Washington Post, un americano-iranian incarcerat in Iran.

"De 9 luni, Jason este inchis la Teheran pentru nimic altceva decat pentru faptul ca a scris despre sperantele si temerile poporului iranian", a spus presedintele SUA, adaugand ca i-a spus fratelui lui Jason, Ali, ca nu va avea liniste pana cand acesta nu va fi redat in siguranta familiei sale.

Cina traditionala organizata anual in cinstea corespondentilor la Casa Alba este un bun prilej de a reuni la aceeasi masa jurnalistii si sursele lor. In ultimii ani, la dineu au fost invitati si sportivi celebri sau staruri de la Hollywood.

Criticii initiativei spun insa ca aceasta petrecere influenteaza modalitatea in care trateaza jurnalistii ulterior subiectele grele.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Obama cina anuala jurnalisti, #Obama Hilarry Clinton, #Obama dineu corespondenti Casa Alba , #presedinte SUA