Michelle Obama, vacante de 10 milioane de dolari intr-un an

Joi, 25 August 2011, ora 12:44
2383 citiri
Michelle Obama, vacante de 10 milioane de dolari intr-un an
Foto: Daily Mail

Prima Doamna a SUA, Michelle Obama, ar fi cheltuit peste 10 milioane de dolari din banii contribuabililor doar pe vacantele din ultimul an. Cu toate acestea, popularitatea sotiei presedintelui american se situeaza la peste 70%.

In timp ce americanii de rand sunt nevoiti sa stranga cureaua, Michelle Obama si-ar fi luat nu mai putin de 42 de zile de concediu in ultimul an, arata surse de la Casa Alba, citate de Daily Mail. Calatoriile Primei Doamne sunt insa si costisitoare. Michelle Obama ar fi cheltuit in perioadele de vacante peste 10 milioane de dolari.

"Este dezgustator. Michelle profita de pozitia sa privilegiata in timp ce majoritatea americanilor care muncesc din greu abia isi pot permite o saptamana sau doua de concediu", a declarat o sursa de la Casa Alba pentru National Enquirer.

Printre calatoriile scumpe ale Primei Doamne se numara si cea din 2010 din Spania, de unde s-a intors cu o factura de peste 375.000 de dolari. O excursie de patru zile de schi la Vail, Colorado, a doamnei Obama, a costat statul american 2.000 de dolari pe noapte, pretul cazarii la Hotel Sebastian.

"Lui Michelle ii plac, de asemenea, bauturile alcoolice scumpe in timpul excursiilor. Prefera martini cu votca de cea mai buna calitate si are o preferinta aparte pentru vinurile spumoase scumpe", a declarat sursa citata.

Familia prezidentiala a fost criticata si pentru vacanta de Craciun de anul trecut, cand a cheltuit in Hawaii peste 1,5 milioane de dolari.

Michelle si Barack Obama calatoresc cu avioane separate

Nici vacanta din acest an nu e mai ieftina. Familia Obama isi petrece concediul de 9 zile in Massachusetts, la Martha's Vineyard, unde proprietatea inchiriata costa 50.000 de dolari pe saptamana.

In plus, presedintele si familia sa au sosit cu avioane separate in Massachusetts, desi au calatorit in aceeasi zi. Presedintele a plecat de la Casa Alba la bordul Marine One si a mers catre baza aeriana Andrews pentru a urca la bordul Air Force One, impreuna cu cainele Bo.

Dupa ce a aterizat la Cape Cod Coast Guard, el a luat elicopterul pana la destinatia sa de vacanta. Sotia sa si cele doua fiice ale lor, care au ajuns cu doar patru ore inainte, au plecat tot de la Washington, dar au calatorit la bordul unui avion militar special si au beneficiat de propria coloana oficiala de la aeroport la resedinta de vacanta, ceea ce presupune de asemenea cheltuielie suplimentare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Michelle Obama vacante, #Obama cheltuieli vacante , #presedinte SUA