Mofturile scumpe ale liderilor mondiali: Toaleta de 75.000 de dolari a lui Putin, printre ele

Duminica, 23 Martie 2014, ora 13:10
5872 citiri
Mofturile scumpe ale liderilor mondiali: Toaleta de 75.000 de dolari a lui Putin, printre ele
Foto: Arhiva

A conduce o tara este adesea o slujba stresanta si solicitanta, asa ca uneori liderii politici trebuie sa se rasfete.

Presedintele american Barack Obama a profitat recent de statutul sau si a obtinut in avans volumele noi din "Games of Thrones - Urzeala Tronurilor", scrie news.com.au.

Insa nimic nu se compara cu a locui la Casa Alba, avand in vedere ca peste 20 de oameni lucreaza in bucataria familiei prezidentiale, pentru a pregati cele mai alese bucate.

Pe langa acest rasfat trebuie mentionat si faptul ca in total sunt peste 400 de oameni angajati la resedinta presedintelui american, iar unul dintre ei are functia de "caligraf-sef".

Insa cum ar fi sa faci cumparaturi fara sa fii deranjat de ceilalti si sa ai parte de toata atentia muncitorilor din magazin? Ei bine, Obama a avut acest privilegiu: el a inchis Gap pentru cateva ore, timp in care a ales haine pentru sotia si fiicele sale.

Nici masina prezidentiala nu este de neglijat: o limuzina Cadillac in valoare de 300.000 de dolari, protejata de o "armura" anti-glont de 12 cm.

Automobilul este dotat cu o rezerva proprie de oxigen, un sistem intern impotriva incendiilor, cauciucuri care nu pot fi taiate, supraveghere video cu infrarosu si o mica rezerva din grupa de sange a presedintelui.

Nu doar liderul american are acces la astfel de mofturi. Inca dn 1921, premierii britanici au o casa de vacanta impresionanta, numita Chequers. Ea este situata la 150 km de Londra si acum ii revine lui David Cameron.

Nici Putin nu e mai prejos

De asemenea, presedintele rus Vladimir Putin duce o viata opulenta. Potrivit unui document de 32 de pagini publicat de fostul vicepremier Boris Nemstov, liderul de la Kremlin se scalda in lux.

Ce stiu SUA despre afacerile cu petrol ale lui Putin - Fraza care a pus Moscova pe jar

El are acces la 200 de palate si vile, toate ostentative. Mai detine 15 elicoptere si o flota de iahturi de ultima generatie, iar unul dintre ele are o toaleta de 75.000 de dolari.

Totusi, el se considera a fi un om din popor, in 2011 declarand un venit de 115.000 de dolari si 180.000 de dolari in conturile din banci.

Fostul premier chinez, Wen Jiabao, este si el foarte bogat. O ancheta realizata de New York Times a dezavluit ca familia sa controleaza active in valoare de 2,7 miliarde de dolari, acumulate in timpul "domniei" sale.

Publicatia americana a aratat ca mama, fiica, fratele sau mai mic si cumnatul au participatii importante la afaceri uriase, care erau adesea ascunse in spatele unor parteneriate sau erau mascate de companii off-shore. De asemenea, business-ul familiei era sprijinit de firmele de stat.

Aceste descoperiri au contrastat cu ideea de modestie, pe care o promova fostul lider chinez pentru a castiga simpatia electoratului.

Si peste Ocean, in Australia, liderii politici sunt rasfatati. De exemplu, fostul premier John Howard are o pensie anuala de 200.000 de dolari, dar beneficiaza si de calatorii gratuite, birou si alte beneficii care valoreaza mai mult de 300.000 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#mofturi scumpe lideri politici, #politicieni mofturi scumpe, #mofturi politicieni, #bogatie politicieni , #presedinte SUA