Obama a exclus o interventie americana in Siria, pentru moment

Sambata, 04 Mai 2013, ora 16:15
1458 citiri
Obama a exclus o interventie americana in Siria, pentru moment
Foto: ABC News

Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a declarat vineri ca nu preconizeaza trimiterea de trupe terestre americane in Siria. Totodata, liderul de la Casa Alba a subliniat o abordare deliberata pentru a determina daca Guvernul sirian a folosit arme chimice impotriva civililor.

"Nu prevad un scenariu in care soldatii americani pe pamantul Siriei ar reprezenta un lucru bun pentru Statele Unite ale Americii sau pentru Siria", a declarat Obama, in cadrul unei vizite intreprinse in Costa Rica.

"Nu asteptam. Lucram la aplicarea oricarui punct de presiune posibil pe Siria", a mai spus presedintele american, citat de Reuters.

Afirmatiile lui Obama vin la putin mai mult de o saptamana dupa ce Casa Alba a transmis ca este foarte posibil ca presedintele sirian Bashar al Assad sa fi folosit arme chimice impotriva propriului popor.

Presedintele american a avertizat ca este nevoie de si mai multe dovezi inainte ca SUA sa isi afirme implicarea in Siria.

Liderul de la Casa Alba a subliniat ca orice pas pe care tara sa l-ar face in ce priveste conflictul din Orientul Mijlociu va fi bazat in primul rand pe desfasurarile de evenimente de la sol, pe urma pe ceea ce este in interesul poporului american si al securitatii nationale.

"In calitate de presedinte al SUA, voi lua acele decizii bazate pe cea mai buna dovada si dupa consultari atente", a mai precizat Barack Obama.

Fost candidat la Casa Alba: O coalitie internationala trebuie sa intervina urgent in Siria

Fostul candidat la Casa Alba din 2008, senatorul John McCain, a declarat ca este nevoie urgenta de o interventie internationala in Siria, atragand atentia asupra faptului ca situatia risca sa scape de sub control, conducand catre posibila folosire de armament chimic de grupurile jihadiste.

Conflictul din Siria dureaza de mai bine de doi ani si a provocat moartea a peste 70.000 de oameni, iar SUA au furnizat ajutoare umanitare de zeci de milioane de dolari grupurilor rebele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Barack Obama interventie Siria, #SUA interventie Siria, #SUA trupe trimise Siria , #presedinte SUA