Obama a transmis ultimul mesaj de Anul Nou de la Casa Alba

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 21:45
6335 citiri
Obama a transmis ultimul mesaj de Anul Nou de la Casa Alba
Foto: Facebook Barack Obama

Presedintele Barack Obama a transmis sambata dupa-amiaza ultimul mesaj de Anul Nou de la Casa Alba, in care le-a multumit americanilor care au participat in ultimii opt ani la construirea unei natiuni mai puternice in Statele Unite.

De asemenea, liderul american a precizat ca cel mai mare privilegiu al vietii sale de pana acum a fost de a ocupa functia de presedinte la Washington.

"Vreau sa va multumesc pentru tot ce ati facut in ultimii opt ani pentru a construi o natiune mai puternica", si-a inceput mesajul presedintele Obama.

Liderul american a amintit de toate realizarile obtinute de-a lungul celor doua mandate prezidentiale de la Casa Alba. De asemenea, acesta a tinut sa aminteasca cum arata lumea in urma cu opt ani, atunci cand sute de mii de soldati americani erau desfasurati in Afganistan, iar Osama bin Laden traia intr-o ascunzatoare la frontiera cu Pakistan.

"Am transformat recesiunea in recuperare. Economia noastra a creat 5,6 milioane de noi locuri de munca din 2010. Am pus mai multi oameni in campul muncii decat toate marile economii ale lumii impreuna. Am vazut cum saracia s-a redus, iar veniturile au crescut", a declarat presedintele de la Washington.

Barack Obama a amintit si de reusitele programului Obamacare, pe care Donald Trump a amenintat ca-l va distruge imediat ce ajunge la Casa Alba.

"Inca 20 de milioane de americani au siguranta financiara a unei asigurari de sanatate, iar rata de absolvire a copiilor nostri este la cel mai ridicat nivel inregistrat vreodata".

Presedintele SUA a amintit si de reusitele obtinute in diplomatie, inclusiv semnarea acordului nuclear cu Teheran, care a dus la o deschidere uriasa a Iranului.

"Am inchis programul nuclear al Iranului, am deschis un nou capitol cu oamenii din Cuba si am strans peste 200 de natiuni in jurul unui acord climatic care ne va salva planeta pentru copiii nostri", a explicat Obama.

Presedintele le-a cerut in final americanilor sa lucreze impreuna pentru a mentine toate reusitele obtinute in ultimii opt ani de munca si alegeri grele.

"Pot sa va spun ca a fost cel mai mare privilegiu al vietii mele sa servesc ca presedinte al Statelor Unite, iar in timp ce ma pregatesc sa preiau rolul mai important de cetatean, trebuie sa stiti ca voi fi alaturi de voi in fiecare moment pentru a mentine viu visul fondatorilor nostri", a declarat Obama.

Acesta si-a incheiat mesajul precizand ca toti ameircanii sunt egali si merita sanse egale pentru a-si indeplini visele.

Citeste si alte mesaje de Anul Nou:

Merkel catre teroristi: sunteti niste criminali plini de ura, nu ne veti schimba

Iohannis: Nu va pierdeti increderea in Romania!

Trump a facut trimitere la "numerosii inamici" si cei care l-au combatut si au pierdut "atat de rau"

Putin crede ca 2016 a fost un an dificil, dar promitator

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Obama mesaj Anul Nou, #Obama ultimul mesaj Casa Alba , #presedinte SUA