Obama cere scuze dupa ce armata SUA a bombardat un spital si a ucis medici si pacienti

Autor: Ana Ilie
Joi, 08 Octombrie 2015, ora 11:34
2134 citiri
Obama cere scuze dupa ce armata SUA a bombardat un spital si a ucis medici si pacienti
Foto: Casa Alba

Presedintele american Barack Obama a cerut scuze pentru o lovitura aeriana americana ce a lovit sambata un spital al organizatiei Doctori fara Frontiere din Kunduz, in Afganistan. 22 de angajati si pacienti si-au pierdut viata si 37 au fost raniti in urma atacului.

Barack Obama a sunat-o pe presedinta organizatiei Doctori fara Frontiere, Joanne Liu, miercuri dimineata, pentru a-si cere scuze pentru atac, scrie The Guardian.

Casa Alba a aratat ca presedintele a sunat-o pe Joanne Liu "pentru a-si cere scuze si a transmite condoleante pentru personalul si pacientii ucisi si raniti".

"Presedintele a asigurat-o pe doamna Liu ca ancheta Departamentului Apararii, actualmente in desfasurare, va oferi o analiza transparenta, amanuntita si obiectiva a faptelor si circumstantelor incidentului si daca este necesar presedintele va implementa schimbari care vor face tragedii ca aceasta mai putin probabile in viitor", a aratat un reprezentant al Casei Albe.

Marturii de la spitalul bombardat de americani: Nu exista cuvinte pentru a descrie cat de ingrozitor a fost

Organizatia preseaza insa Casa Alba pentru o investigatie independenta a incidentului, pe motiv ca fortele SUA, NATO si Afganistanului nu se pot ancheta obiectiv singure.

"Acesta nu a fost numai un atac impotriva spitalului nostru - a fost un atac asupra conventiilor de la Geneva. Asa ceva nu poate fi tolerat", a spus Liu.

Expertii solicitati de sursa citata sustin ca este de importanta cruciala daca SUA au avertizat in prealabil cu privire la atac, altfel se poate considera o incalcare a dreptului umanitar international. Medici fara Frontiere sustine ca nu a primit niciun avertisment.

Seful Pentagonului: SUA isi recunosc greseala dupa bombardamentul asupra spitalului din Afganistan

Seful Pentagonului a declarat, marti, ca armata Statelor Unite "regreta profund" pierderea de vieti omenesti in lovitura aeriana americana asupra spitalului din Kunduz in Afganistan, isi recunoaste greseala si lucreaza pentru a intelege ce nu a mers cum trebuie.

Americanii au bombardat din greseala un spital - daune colaterale

Obama prezinta condoleante dupa ce americanii au bombardat din greseala un spital

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Obama scuze atac spital Afganistan, #Obama scuze atac mortal , #presedinte SUA
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Scuze, scuze, dar astea-s crime de razboi!