Obama, comparat cu Adolf Hitler: Si lui i s-a parut mai important sa mearga la Paris!

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 00:01
4279 citiri
Obama, comparat cu Adolf Hitler: Si lui i s-a parut mai important sa mearga la Paris!
Foto: MSNBC

Un congresmen republican a fost nevoit sa-si ceara scuze, marti, dupa ce l-a comparat pe presedintele american Barack Obama cu Adolf Hitler, deoarece liderul de la Casa Alba nu a fost prezent la marsul solidaritatii de la Paris, desfasurat duminica.

"Chiar si Adolf Hitler a considerat mai important decat Obama sa ajunga la Paris (din toate motivele gresite). Obama nu a putut sa o faca pentru motivele corecte", a scris pe Twitter Randy Weber, care reprezinta Texasul in Camera Reprezentantilor, relateaza MSNBC.

Obama, criticat dur pentru absenta de la marsul de la Paris: Rusine! Lipsa de respect!

Ulterior, acesta si-a cerut scuze, marti, pentru mesajul postat luni seara pe contul sau de pe reteaua de socializare.

"Trebuie in primul rand sa imi cer scuze fata de toti cei ofensati de mesajul meu. Nu am avut intentia de a banaliza Holocaustul si nici de a-l compara pe presedinte cu Adolf Hitler. Mentionarea lui Hitler a fost menita sa reprezinta fata raului care inca exista in lume astazi.

Acum realizez ca folosirea lui Hitler provoaca durere si trauma emotionala pentru cei afectati de atrocitatile Holocaustului si pentru victimele antisemitismului si urii", a precizat Randy Weber.

Casa Alba isi pune cenusa in cap dupa ce Obama a ratat Marsul solidaritatii de la Paris

Presedintele american Barack Obama si ceilalti oficiali ai administratiei Statelor Unite au fost criticati ca au evitat "rusinos" sa participe la marsul de solidaritate de la Paris, organizat duminica dupa atacurile teroriste din capitala franceza, soldate cu 20 de morti. Ulterior, Casa Alba a fost nevoita sa isi admita greseala, in conditiile in care singurul american important de la mars a fost ambasadorul SUA la Paris.

Mars istoric in Franta. Aproape 3,7 milioane de oameni pe strazi - imagini impresionante (Galerie foto & video)

Aproximativ 3,7 milioane de oameni au participat, duminica, la un mars al solidaritatii in Franta. Numai in Paris au iesit pe strazi 1,5 milioane de oameni, potrivit organizatorilor evenimentului. Manifestatia din capitala franceza a adunat zeci de lideri straini, printre care si presedintele roman Klaus Iohannis.

Au mai fost prezenti presedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, cel spaniol, Mariano Rajoy, al Italiei, Matteo Renzi, cel al Turciei, Ahmet Davutoglu, presedintele ucrainean Petro Porosenko, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cancelarul german, Angela Merkel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si liderul palestinian Mahmoud Abbas au participat si ei la mitingul de solidaritate de la Paris.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Obama comparat Hitler, #Obama mars Paris, #Obama absent Paris, #Obama criticat Paris, #Obama atentat terorist Paris , #presedinte SUA