Obama critica Europa si China: Franeaza cresterea economica americana

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 16:18
7837 citiri
Obama critica Europa si China: Franeaza cresterea economica americana
Foto: blitzquotidiano

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat in cadrul unei conferinte de presa convocata inopinat, ca Europa si China franeaza in mod evident si asa destul de fragila crestere americana.

In cadrul discursului, Obama a subliniat faptul ca America nu este dispusa sa-si irosesca propriile planuri vizand redresarea situatiei economice interne din pricina problemelor altora, relateaza ANSA.

In acest context, Europa a fost catalogata drept "cel mai mare obstacol" situat in calea cresterii economice americane, iar China a fost acuzata ca "nu face destul" in ceea ce priveste volatilitatea schimburilor in general.

Cresterea lenta a economiei americane are cauze externe

Presedintele american a convocat jurnalistii pentru lansarea unui apel catre Congres, in vederea aprobarii urgente a planului sau pentru crestere economica si diminuare a ratei somajului: "Oamenii au nevoie de ajutor acum", a declarat el.

"Este drept ca actuala crestere a economiei americane este mai lenta decat se estima initial, dar cauzele acestui fenomen isi au radacinile in afara frontierelor americane, pornind de la incertitudinea pietei internationale si continuand cu debitul Batranului Continent, care induce tensiune intre consumatori, piete si intreprinderi, deopotriva", aprecizat Obama.

Europa nu-si poate rezolva singura problemele?

In cadrul aceluiasi discurs, presedintele american a apreciat ca Europa este incapabila sa-si rezolve singura problemele, astfel incat primele zile ale lui noiembrie, dedicate urmatorului G20 din Franta, ar putea constitui un prilej de stabilire a unui acord care sa prevada masuri urgente si eficiente in identificarea unor solutii viabile in acest context.

Dificultatea de a realiza un proiect unitar, care sa intruneasca acordul numeroaselor parlamente europene in vederea combaterii crizei, reprezinta in opinia presedintelui american principala cauza care conduce la intarzierea unor rezultate pozitive.

Barack Obama a criticat aspru si politica Guvernului de la Beijing, subliniind ca jocul pe care il promoveaza China este deosebit de agresiv si aduce prejudicii celorlalte natiuni in domeniul schimburilor comerciale, subliniaza sursa.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#Obama critica Europa China, #economia americana crestere lenta , #presedinte SUA
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
sa ne dam toti intr-o parte sa poata avea USA crestere economica !