Obama, despre Hillary Clinton: Ar fi un presedinte excelent, e prietena mea

Duminica, 12 Aprilie 2015, ora 17:17
2171 citiri
Obama, despre Hillary Clinton: Ar fi un presedinte excelent, e prietena mea
Foto: Casa Alba

Liderul american Barack Obama a declarat ca Hillary Clinton, care si-a anuntat intentia de a intra in cursa pentru Casa Alba din 2016, ar fi "un presedinte excelent".

Hillary Clinton, fostul secretar de stat al lui Obama si contracandidatul sau la alegerile din 2008, isi va lansa candidatura la prezidentialele de anul viitor duminica, arata The Guardian.

Barack Obama a vorbit despre posibila prestatie a lui Clinton la Casa Alba in termeni elogiosi, sambata, in timpul unui discurs tinut in Panama, dupa intalnirea istorica cu presedintele cubanez Raul Castro.

Obama a precizat ca Hillary Clinton - care a fost Prima Doamna a Americii timp de opt ani, apoi senator de New York si secretar de stat in primul sau mandat - "a fost un candidat formidabil in 2008, a fost un sustinator grozav al meu la alegerile generale, a fost un secretar de stat remarcabil si este prietena mea".

"Cred ca ar fi un presedinte excelent", a spus Barack Obama.

In ceea ce priveste chestiunile de politica externa ale Statelor Unite, liderul SUA a mentionat ca Hillary Clinton "se va descurca foarte bine in orice fel de conversatie sau dezbatere pe politica externa", dar si in ceea ce priveste aspectele interne, pentru ca "ii pasa foarte mult de familiile muncitoare".

"Daca decide sa candideze si daca va face un anunt, va avea niste mesaje importante de transmis", a conchis Barack Obama.

Hillary Clinton va anunta duminica decizia de a candida din nou pentru Casa Alba si va incepe astfel campania pentru nominalizarea democrata. Este cea mai buna arma a democratilor in lupta cu republicanii si pentru pastrarea Casei Albe.

Hillary Clinton isi anunta o noua candidatura la Casa Alba

Candidata cu cele mai multe sanse la nominalizarea democrata, Clinton va avea totusi numeroase probleme de depasit in campanie, la sapte ani dupa ce a pierdut nominalizarea democrata in fata lui Barack Obama.

Hillary Clinton, in varsta de 67 de ani, este implicata in politica de varf din America de mai bine de doua decenii, de cand sotul sau, Bill Clinton, a castigat presedintia in 1992. Notorietatea sa o depaseste cu mult pe cea a altor posibili contracandidati democrati si republicani.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Obama Hillary Clinton, #Obama Hillary Clinton presedinte, #Obama Hillary Clinton presedinte excelent , #presedinte SUA