Obama, facut cimpanzeu de un politician republican

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 10:49
3081 citiri
Obama, facut cimpanzeu de un politician republican
Foto:OC Weekly

Marilyn Davenport, o politiciana din Partidul Republican al statului California, a starnit un imens scandal in SUA, dupa ce a trimis mai multor oameni mailuri in care presedintele Barack Obama era infatisat ca un cimpanzeu, impreuna cu parintii sai.

"Acum stim de ce nu isi arata certificatul de nastere", scria Davenport in emailurile trimise, conform publicatiei Oranbe County Weekly.

Davenport, membra a aripii populiste a republicanilor - Tea Party, a reactionat dur fata de aparitia in presa a acestei fotografii, spunand "haideti, a fost o gluma" si cerandu-i "lasului" care a trimis emailul presei sa iasa in public sa spuna cine e.

Pana si membrii Partidului Republican din Orange County, regiunea Californiei de care apartine Davenport, au reactionat dur fata de aceasta. Scott Baugh, presedintele republican de acolo, i-a cerut acesteia demisia, chiar daca a recunoscut ca n-o poate scoate din structurile de conducere a partidului.

Alti politicieni conservatori au aparat-o in schimb, considerand-o "o doamna etica". Davenport, desi neaga faptul ca ar fi rasista, a avut de mai multe ori atitudini asemanatoare. Ea l-a aparat pe primarul din Los Alamitos, Dean Grose, cand acesta a trimis un email in care arata pepeni in fata Casei Albe, simbolul sclavilor negri care lucreaza pe plantatii.

Tea Party, miscarea din care face parte, e cunoscuta pentru tot felul de membri radicali, rasisti sau de-a dreptul bizari. Printre ei, o candidata la Senat care a recunoscut ca a practicat vrajitoria, un altul nazist si un candidat la postul de guvernator al statului New York ce candida pe o platforma de virtuti morale si de lupta impotriva pornografiei, dar care trimitea emailuri cu pronografie extrema.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Obama cimpanzeu, #fotografie Obama cimpanzeu, #scandal fotografie Obama , #presedinte SUA