Obama opreste deportarile tinerilor imigranti

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 14:57
2606 citiri
Obama opreste deportarile tinerilor imigranti
Foto: page2rss.com

Presedintele american Barack Obama a anuntat o incheiere imediata a deportarii imigrantilor ilegali care ajung in SUA, copii fiind, descriind aceasta miscare ca "lucrul corect care trebuie facut".

Cei cu varste cuprinse intre 16 si 30 de ani, care au trait in Statele Unite ale Americii timp de cinci ani, ar putea acum sa fie eligibili pentru permise de munca, relateaza BBC.

Masura este desemnata sa se adreseze populatiei latino a SUA, in contextul in care in acest an au loc alegeri prezidentiale.

Vorbind la Casa Alba, Obama a spus ca initiativa este "lucrul corect de facut", adaugand ca "nu are sens sa expulzezi tineri talentati" din SUA.

"Sunt americani in inimile lor, in mintile lor, in orice fel cu exceptia unuia: pe hartie", a spus Obama, care a completat ca o astfel de masura ar urma sa imbunatateasca economia americana.

Pentru a putea primi permise de munca, imigrantii ilegali trebuie sa fi ajuns in SUA cand aveau sub 16 ani, sa fi trait continuu in aceasta tara in ultimii cinci ani, sa nu aiba cazier si sa nu aiba mai mult de 30 de ani.

Contracandidatul lui Barack Obama la alegerile prezidentiale, republicanul Mitt Romney, a afirmat insa ca acesta este felul gresit de a aborda problema.

Republicanul a precizat ca problema ar trebui sa fie tratata cu ajutorul legislatiei, nu cu un ordin executiv "care poate fi inversat de catre presedintii urmatori".

Masura, care urmeaza sa intre in vigoare imediat, vizeaza nu mai putin de 800.000 de persoane. Atat Obama, cat si Romney cauta voturile populatiei hispanice, in mai multe state cheie, inaintea alegerilor prezidentiale din luna noiembrie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Obama oprire deportari imigranti, #Obama deportari imigranti tineri, #SUA deportari imigranti tineri, #deportari imigranti SUA , #presedinte SUA