Obama promite ca americanii vor apara Europa si cand el nu va mai fi presedinte

Sambata, 09 Iulie 2016, ora 21:12
5234 citiri
Obama promite ca americanii vor apara Europa si cand el nu va mai fi presedinte
Foto: Casa Alba/Lawrence Jackson

Presedintele american Barack Obama a sustinut, sambata, in marja summit-ului NATO de la Varsovia, ca Statele Unite raman implicate militar in asigurarea securitatii Europei.

"Ceea ce nu se va schimba niciodata este angajamentul ferm al Statelor Unite cu privire la asigurarea securitatii si apararii Europei", a spus Obama.

De asemenea, liderul Casa Alba a atras atentia ca, in cei aproape 70 de ani de existenta a NATO, statele aliate nu au intampinat niciodata amenintari atat de diverse si ample.

Insa Obama a dat asigurari ca NATO ramane pregatita pentru orice amenintare, iar scopul desfasurarii de batalioane rotative multinationale pe flancul estic al aliantei este de a asigura un raspuns rapid fata de orice agresiune din partea unui stat tert.

"In momente bune, dar si in momente grele, Europa se poate increde in Statele Unite", a subliniat Obama.

Barack Obama a vorbit despre comanda batalionului multinational al NATO de pe teritoriul Poloniei, care va fi asigurata de Washington, dar si de contributia cu alti 4.000 de militari la batalioanele de pe flancul estic si sudic al aliantei.

De asemenea, liderul american a atras atentia asupra faptului ca alianta nu a fost niciodata mai bine pregatita pentru a raspunde unei amenintari, cu un sistem antiracheta operational si cu un taskforce pregatit de orice interventie.

Presedintele SUA a reiterat faptul ca nu vor exista negocieri cu Rusia, pana ce Moscova nu va respecta termenii acordului de la Minsk. Intre timp, aliatii si-au reafirmat sustinerea pentru integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei.

"Acesta este ultimul meu summit NATO... Stiu ca vom ramane la fel de uniti pentru urmatorii 100 de ani", a declarat Obama.

Iata si concluziile presedintelui Iohannis la finalul summit-ului NATO

Declaratiile liderului american cu privire la angajamentul SUA pentru securitatea si apararea Europei au loc in contextul in care candidatul republican la prezindentiale, Donald Trump, a acuzat ca NATO este o organizatie invechita, iar aliatii SUA ar trebui sa plateasca pe cont propriu pentru sistemele de aparare.

Afla cum vede Trump politica externa a SUA

Citeste si despre cum a dezamagit Obama Europa in cele doua mandate

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Obama securitate Europa, #Obama NATO aparare Europa , #presedinte SUA
Comentarii
Poza Xinus
Xinus
rank 1
Sa vina Trump si apoi mai vorbim....