Obama scade sub 50% in popularitate - afla motivul

Marti, 13 Martie 2012, ora 08:25
1594 citiri
Obama scade sub 50% in popularitate - afla motivul
Foto: Arhiva

Popularitatea presedintelui american Barack Obama a scazut sub 50%, din cauza modului cum a gestionat cresterea pretului carburantilor.

Astfel, potrivit unui sondaj realizat de New York Times, 41% dintre respondenti aproba masurile pe care le-a luat Obama, in timp de 47% dintre intervievati nu sunt de acord cu deciziile presedintelui american.

"Un exercitiu periculos pentru cineva care doreste sa fie reales in functia de presedinte", comenteaza jurnalistii americani. Cu popularitatea lui Obama diminuata sub 50%, adversarii sai politici - republicanii - au sperante pentru alegerile care vor avea loc in acest an, in noiembrie.

Sondajul mai arata ca, daca alegerile din noiembrie ar avea loc acum, 49% dintre alegatori ar vota pentru Mitt Romney, care se situeaza in prezent pe primul loc in cursa pentru obtinerea investiturii republicane, iar Obama ar obtine 47% dintre sufragii.

Noile informatii sunt discordante cu un sondaj publicat in luna februarie a acestui an, conform caruia jumatate dintre americani sunt de acord cu masurile luate de Obama, comparativ cu 46% dintre respondenti, care dezaproba initiativele presedintelui american.

Super Martea in SUA: Mitt Romney, castigator in cinci state, Santorum in trei

Delegatii republicani isi vor alege candidatul in cadrul Conventiei Nationale a partidului, care il va desemna, in mod oficial, la Florida, pe contracandidatul lui Barack Obama in alegerile prezidentiale care vor avea loc in luna noiembrie.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Barack Obama popularitate, #Obama sondaje alegeri prezidentiale , #presedinte SUA