Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Obama se teme de pericolul nationalismului: Ultima data a iesit o baie de sange in Europa

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 22:05
10147 citiri
Obama se teme de pericolul nationalismului: Ultima data a iesit o baie de sange in Europa
Foto: Captura video/Facebook Casa Alba

Presedintele american Barack Obama, aflat intr-o vizita in Grecia, a avertizat, marti, ca exista riscul ca ideologiile nationaliste sa ia amploare, alimentate de miscarile populiste din ce in ce mai prezente in toata lumea.

La o conferinta de presa comuna cu premierul elen Alexis Tsipras, Obama s-a abtinut sa-l critice in mod direct pe presedintele ales Donald Trump, insa a spus clar ca exista o parte intunecata a populismului promovat de republican in campania sa electorala, un ideal imbratisat de liderii conservatori din Europa si din alte colturi ale lumii, relateaza Washington Post.

"Va trebui sa ne ferim de ascensiunea formelor pure de nationalism, de ideologii privind etnia sau de tribalism, care capata amploare in jurul nostru. Si nu-mi voi cere scuze niciodata pentru ca am spus ca viitorul omenirii va fi definit de ceea ce avem in comun, nu de acele lucruri care ne separa si care, in cele din urma, ne aduc la conflict", a declarat liderul de la Casa Alba.

"Sa luam Europa ca exemplu", a continuat Obama. "Stim ce se intampla cand europenii incep sa fie divizati, incep sa vada mai mult diferentele dintre ei, cand incepe competitia oarba intre tari. Secolul 20 a fost o baie de sange", a punctat presedintele SUA.

Obama a subliniat ca este periculos ca oamenii din Statele Unite sa devina divizati in functie de rasa, religie sau etnie.

"Este periculos, nu doar pentru grupurile minoritare vizate de discriminare sau, in unele cazuri din trecut, de violente, dar si pentru ca atunci nu ne dam seama de potentialul nostru ca tara... cand nu le permitem negrilor, latino-americanilor, asiaticilor, homosexualilor sau femeilor sa participe pe deplin la proiectul construirii unei vieti americane", a detaliat presedintele SUA.

Obama, aflat pe picior de plecare de la Casa Alba, a mers in vizita in Europa pentru a-i reasigura pe aliati de sprijinul Americii.

Proteste violente la Atena, in timpul vizitei lui Obama: Extremistii, respinsi cu gaze lacrimogene

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Obama nationalism crestere, #Obama miscari nationaliste , #presedinte SUA
Comentarii
Poza ChikiChan
ChikiChan
rank 1
Sper ca Donald Trump sa termine cu toate pomenile si ajutoarele