Obama, ultimul dineu pentru corespondentii de la Casa Alba: Discurs cu glume si critici acide (Video)

Duminica, 01 Mai 2016, ora 12:31
4044 citiri
Obama, ultimul dineu pentru corespondentii de la Casa Alba: Discurs cu glume si critici acide (Video)
Foto: Captura Youtube/Jim Browski 2.0

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a gazduit sambata seara ultimul sau dineu pentru corespondentii de la Casa Alba si nu a ratat ocazia pentru a se amuza pe seama miliardarului Donald Trump.

Sute de jurnalisti, actori, politicieni si atleti au participat la dineul oferit de Casa Alba, iar Obama si-a indeplinit rolul de gazda asa cum stie mai bine, integrand un mic show de comedie in ultimul sau discurs, scriu ABC si The Guardian, citati de News.ro.

"Elita republicana inca nu crede ca Donald Trump va fi cel mai probabil nominalizatul lor. Cei mai multi spun ca lui Trump ii lipseste experienta in ceea ce priveste politica externa pentru a deveni presedinte. Insa, daca am fi onesti, el a petrecut mai multi ani discutand cu liderii lumii: Miss Suedia, Miss Argentina, Miss Azerbaidjan", a precizat cu zambetul pe buze Obama, referindu-se la faptul ca brand-ul si concursul Miss Universe au fost detinute timp de ani de zile de catre controversatul om de afaceri, ajuns peste noapte in cursa pentru prezidentiale.

Presedintele SUA a continuat sa se amuze de haosul din interiorul Partidului Republican. Astfel, elita politica republicana este nemultumita de atitudinea lipsita de tact si de politiciile anti-imigrationiste ale lui Trump si Cruz, care atrag insa sustinerea populara, dar reprezinta un risc pentru imaginea partidului.

"Oaspetii au fost rugati sa bifeze la intrare daca vor sa manance peste sau cotlet, insa cei mai multi au scris Paul Ryan. Nu este o optiune, oameni buni. Poate nu va place cotletul sau pestele, insa astea sunt alegerile voastre", a glumit liderul, facand referire la incercarile repetate ale congresmanilor republicani de a-l convinge pe presedintele Camerei Reprezentantilor, moderatul Paul Ryan, sa candideze la prezidentiale, insa fara succes.

Atunci cand a facut un apel pentru o schimbare a tonului politicii americane, Barack Obama sustine ca trebuia sa fie mai specific, pentru a nu se ajunge la situatia din prezent, unde orice corectitudine politica a fost abandonata, iar pe masa discutiilor sunt aruncate legi ce incalca drepturile fundamentale ale cetatenilor americani si ii sperie pe aliatii SUA.

Un alt moment remarcabil de la dineu a fost modul in care liderul SUA si-a finalizat discursul, ridicand microfonul in aer si aruncandu-l dramatic pe podea. "Obama. Terminat", au fost ultimele cuvinte din discursul presedintelui american, in fata dineului corespondentilor.

De asemenea, Obama a facut glume si pe seama socialistului Bernie Sanders, candidat pentru nominalizarea Partidului Democrat, care a refuzat sa se prezinte la dineu intr-un tuxedo, preferand un sacou larg bleumarin si o cravata.

"Bernie, arati de un milion de dolari sau, ca sa ma exprim in termeni pe care ii intelegi, arati ca 37.000 de donatii a cate 27 de dolari fiecare", a spus razand presedintele american, facand referire la modul in care isi finanteaza senatorul socialist campania prezidentiala, in special din donatii mici de la oameni de rand.

La dineu a fost invitat si comediantul Larry Wilmore, care nu a ratat niciun moment sa se amuze pe seama celor prezenti in sala, totul in numele unei ultime cine gazduite de Barack Obama la Casa Alba.

"Tocmai am primit un mesaj de la presedinte. Va transmite ca e ultima sansa sa luati o bautura de la bar, care se va inchide. Desigur, asta a spus si despre Guantanamo Bay, deci aveti timp inca vreo opt ani", a glumit Wilmore.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Barack Obama ultima cina jurnalisti , #presedinte SUA