Obama, vinovat de situtia proasta a economiei americane?

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 14:06
1938 citiri
Obama, vinovat de situtia proasta a economiei americane?
Foto: Daylife

Presedintele Barack Obama si administratia sa au slabit economia Statelor Unite, cautand o crestere rapida, in loc sa plateasca datoriile de stat, este de parere finantistul Nassim Nicholas Taleb, cunoscut pentru bestseller-ul "Lebada neagra", in care avertiza ca va urma o prabusire economica mondiala.

"Obama a facut exact opusul a ceea ce ar fi trebuit sa faca", a declarat Taleb intr-un discurs in Montreal, Quebec, potrivit Bloomberg.

"S-a inconjurat de oameni care au exacerbat problema. Daca ai pacient bolnav de cancer si, in loc sa-l operezi, ii dai calmante, pacientul se va simti mai bine, dar cancerul se va agrava", a adaugat Taleb.

Acesta a adaugat ca datoriile de stat si rata somajului sunt mai mari acum decat in 2008.

In aceasta luna, Obama a propus un pachet de scutiri de taxe in valoare de 180 de miliarde de dolari, sub forma unor scutiri de taxe si investitii in infrastructura.

"Astazi, exista o dependenta de oameni care nu au fost niciodata in stare sa estimeze nimic", a spus Taleb. "Ce sistem este izolat de erorile de prognoza? Un sistem in care datoriile sunt mici, iar companiilor li se permite sa moara de tinere, daca sunt fragile. Oricum, companiile sunt sortite mortii intr-o buna zi", a mai spus autorul.

Potrivit FMI, Canada are cele mai mici datorii raportate la produsul intern brut dintre membrii G7, de numai 24 la suta. Aceasta va ajunge la 30 la suta, pana in 2014, in timp ce, in SUA, datoriile se ridica la 40 la suta si vor trece de 80 la suta in urmatorii patru ani.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Barack Obama economie SUA, #Nassim Nicholas Taleb, #crestere economica SUA , #presedinte SUA