Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Obama: Nu mai suntem in pas cu timpul, asadar suntem vulnerabili

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 15:54
6187 citiri
Obama: Nu mai suntem in pas cu timpul, asadar suntem vulnerabili
Foto: La Stampa

Presedintele american Barack Obama a declarat intr-un interviu acordat unui canal de televiziune din Florida, afiliat NBC, ca SUA este vulnerabila, pentru ca nu mai este in pas cu timpul.

Afirmatia presedintelui american a starnit polemici in randurile conservatorilor, care l-au catalogat drept defetist si complet nepotrivit pentru rolul important pe care il detine in fruntea natiunii americane, informeaza La Stampa.

"SUA reprezinta o mare natiune, care a devenit prea moale, tocmai pentru ca in cursul ultimelor doua decenii nu a dispus de avantajele competitive de care ar fi avut nevoie. E timpul sa ne intram in forma", a declarat Obama, potrivit sursei citate.

Presedintele american a tinut insa sa sublinieze ca oricum, in ceea ce priveste pozitia actuala a SUA, nu ar face "schimb de locuri cu nicio alta tara din lume, avand in vedere ca cele mai bune universitati, cei mai mari oameni de stiinta si cel mai dinamic sistem economic la nivel mondial, se afla inca in America".

Discursul sefului de la Casa Alba s-a concentrat asupra necesitatii "energizarii" tuturor acestor resurse, in vederea redobandirii fortei de odinioara, care sa asigure dezvoltarea continua la nivel general a unei natiuni viguroase.

In ciuda atacurilor lansate prompt de conservatori, mesajul presedintelui american s-ar putea demonstra o tactica rafinata, adoptata in perspectiva alegerilor programate in 2012, pentru care voturile acordate vor fi corelate neindoielnic aspectelor economice care ingrijoreaza populatia SUA.

In acest context, afirmatiile presedintelui american constituie o strategie abila, menita sa diminueze responsabilitatea proprie si sa coboare nivelul asteptarilor populatiei, pe fondul recunoasterii declinului inregistrat de SUA in ultimii 20 de ani, subliniind dimensiunea istorica a unui fenomen ce depaseste perioada administratiei Bush.

Cu aceasta initiativa, este de la sine inteles ca va irita un alt fost sef al Casei Albe - Bill Clinton, dar va reduce importanta propriilor erori, focalizand atentia populatiei asupra necesitatii sustinerii unor transformari epocale vizand investitiile, reforma fiscala si in general, valorile care au propulsat America in topul natiunilor de-a lungul istoriei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Obama SUA, #discurs Obama, #Barack Obama discurs , #stiri Barack Obama