Obama si Medvedev au pus lumea la cale la ... un burger

Joi, 24 Iunie 2010, ora 22:40
4633 citiri
Obama si Medvedev au pus lumea la cale la ... un burger

Nu doar in Romania deciziile importante se iau la restaurant, ci si la case mai mari. Joi a avut loc poate cea mai importanta intalnire a lui 2010 de pana acum, intalnirea dintre presedintii Statelor Unite si Rusiei - Barack Obama si, respectiv, Dimitri Medvedev.

Si cum relatiile dintre cele doua tari nu s-au prea incalzit dupa Razboiul Rece, Obama s-a gandit sa destinda putin atmosfera si sa-l scoata pe Medvedev in oras...la un burger.

Iesirea la "Ray's Hell Burger" a fost un succes, avand in vedere ca Obama a declarat ulterior ca el si presedintele Medvedev au reusit sa "reseteze" relatiile dintre cele doua tari, potrivit AP.

Viziuni diferite asupra unor razboaie, dar in principiu prieteni

Obama a recunoscut, totusi, ca exista anumite puncte asupra carora nu au cazut de acord, cum ar fi tensiunile dintre Rusia si Georgia, dar a precizat ca "ne-am adresat aceste diferente intr-un mod pasnic".

Liderul de la Casa Alba a anuntat, totodata, ca SUA si Rusia au cazut de acord sa extinda cooperarea la nivelul informatiilor, precum si sa intareasca colaborarea in lupta anticoruptie, dar si legaturile economice intre cele doua tari.

Obama i-a facut si cel mai frumos cadou pe care Medvedev si l-ar fi putut dori pentru tara sa in urma acestei intalniri. Astfel, Rusia a devenit membra a World Trade Organization (WTO).

"Locul Rusiei este in WTO", a spus Obama, facandu-l sa zambeasca fericit pe Medvedev.

Dupa alte cateva discutii despre economia mondiala, incalzirea globala, razboiul din Afganistan si alte asemenea probleme ce chinuie lumea, cei doi lideri au facut o pauza bine meritata pentru un burger de la faimosul fast food "Ray's Hell Burger", din Arlington.

La conferinta comuna, Medvedev a spus ca desi burgerii "probabil nu sunt cei mai sanatosi, sunt foarte gustosi".

Prima vizita a lui Medvedev la Obama

Aceasta a fost prima vizita oficiala a presedintelui Dimitri Medvedev la Washington de la preluarea mandatului.

Relatiile ruso-americane s-au imbunatatit in ultimul timp. In aprilie, cele doua tari au semnat un tratat de reducere a depozitelor nucleare.

Oficialii americani s-au declarat, de asemenea, multumiti de pozitia Rusiei fata de sanctionarea Iranului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Barack Obama Dimitri Medvedev, #Obama Medvedev burgeri, #Obama Medvedev WTO , #stiri Barack Obama
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
USA si Rusia au stabilit pentru ceilalti urmatorul plan - IN NUMELE DEMOCRATIEI PUNETI-VA CIZMELE DE CAUCIUC - ( cine refuza , e terorist ) sper ca ne-am inteles