Scandalul unei presupuse amante a lui Obama, resuscitat in scopuri politice

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 21:17
2887 citiri
Scandalul unei presupuse amante a lui Obama, resuscitat in scopuri politice

Revista americana Globe a facut saptamana aceasta dezvaluiri incendiare despre infidelitatea presedintelui Barack Obama, aducand asa-zise dovezi ca ar fi avut o relatie extraconjugala in 2004, insa cotidianul elvetian Le Matin vede in aceasta o "manevra politica" evidenta.

"Obama este atacat pe seama vietii sale sexuale", titreaza Le Matin. "Frumos, tanar, sportiv si puternic. Normal ca presedintele american, Barack Obama, starneste pasiuni. Mai mult, chiar sotia sa, Michelle, vorbeste despre asta cel mai bine: 'Vreau sa le spun tuturor acestor femei: 'Luati-va gandul. Vedeti-va de vietile voastre. E foarte jenant totul' ", scrie Le Matin.

Recentele dezvaluiri ale revistei americane Globe par mai degraba stupefiante. Publicatia revine asupra unei afaceri datand din 2004. Pe atunci, viitorul senator de Illinois, Obama (ales in noiembrie 2004) era banuit ca intretine raporturi foarte apropiate cu Vera Baker, in varsta de 29 de ani, o afroamericana pe care o cunostea din copilarie. Aceasta l-ar fi ajutat, sustine Globe, sa adune milioanele de dolari pentru campania electorala pentru Senat, asigurandu-si rolul de director financiar.

Banuielile din 2004 par sa fi luat acum o turnura mai concreta, pentru ca revista Globe afirma ca exista o inregistrare video compromitatoare pentru presedintele american. Este vorba de imagini surprinse de o camera de supraveghere. In plus, Globe consemneaza si marturia - vaga, dupa cum o caracterizeaza Le Matin - a unui sofer care i-ar fi dus cu limuzina pe Obama si Vera Baker la Hotel George din Washington, dupa un miting electoral.

Omul isi aduce aminte chiar si ora - in jur de 22.30, remarca Le Matin. "Vera m-a rugat sa nu o astept si nici sa o insotesc. Nici n-a dat vreun semn ca ar vrea sa paraseasca hotelul mai tarziu", a declarat soferul pentru Globe. Cireasa de pe tort: Hotelul George se afla pe Dealul Capitoliului, foarte aproape de sediul Congresului american, completeaza Le Matin, care se intreaba daca intreaga poveste nu este cumva o manevra de destabilizare politica a sefului Casei Albe.

Revista americana insista insa. Pentru ca, in afara de faptul ca dezvaluie existenta unei inregistrari video, publica un document potrivit caruia ingineri informaticieni ar fi dat de urma unor e-mailuri compromitatoare intre Vera Baker si senatorul Obama, mai scrie Le Matin.

Ziarul pune accent si pe tema presimtirilor. Cele ale unei femei - Michelle Obama. Ea o suspectase foarte repede pe Vera Baker ca exercita un farmec periculos asupra sotului ei, in 2004. Pana intr-acolo incat a trimis-o in Martinica, departe de Barack Obama. Acolo, ea lucreaza pentru Cape Carribean LLC, la Fort-de-France. "S-a vorbit mult despre sosirea inopinata a tinerei. Michelle, geloasa, a facut totul pentru a o trimite acolo", a comentat Christopher Andersen, autorul cartii "Barack si Michelle: portret al unui mariaj american", aparuta in septembrie 2009.

Gelozia lui Michelle

Gelozia lui Michelle a fost intretinuta de comportamentul unor admiratoare in timpul campaniei prezidentiale. "Aceste femei nu ezitau sa-si strecoare numarul de telefon in buzunarele lui Barack Obama sau sa se atinga de el de indata ce aveau ocazia, suflandu-i in ureche sugestii deocheate", povesteste Christophe Andersen.

Barack Obama pare totusi sa-si fi pastrat totdeauna sangele rece, scrie Le Matin. Mai ales in timpul mitingurilor si al bailor de multime, cand fanele incercau sa-i mangaie posteriorul.

Atunci, se intreaba publicatia elvetiana, cum se pot explica recentele resuscitari ale unor zvonuri vechi de sase ani? Umbra unei manevre politice planeaza evident. Mai ales pentru ca recentul succes al lui Obama in privinta reformei sanatatii nu place tuturor, iar declaratiile sale despre lumea finantelor nu le-au picat bine adversarilor republicani, conchide Le Matin.

Publicatia aminteste, de altfel, ca revista Globe nu este la primul atac asupra presedintelui. A mai scris si ca alegerea lui Obama este ilegala si ca a fost amestecat intr-un scandal gay. Le Matin publica si opiniile a trei specialisti care spun ca dezvaluirile din Globe au un caracter senzationalist si nu sunt credibile, neavand impact asupra imaginii sale.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Barack Obama relatie extraconjugala, #Obama relatie Vera Baker , #stiri Barack Obama