Scrisoarea pe care i-a lasat-o Obama lui Trump cand a plecat de la Casa Alba

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 10:34
5495 citiri
Scrisoarea pe care i-a lasat-o Obama lui Trump cand a plecat de la Casa Alba
Foto: Arhiva Hepta.ro

In ultimele momente petrecute in Biroul Oval din Casa Alba, Barack Obama i-a scris o scrisoare lui Donald Trump.

CNN publica aceasta scrisoare care contine si sfaturi din partea fostului presedinte american pentru cel care i-a luat locul.

Obama l-a felicitat pe Trump pentru alegerea si i-a transmis ca milioane de oameni si-au pus sperantele el si ca indiferent de partid trebuie ca toti sa spere spre prosperitate si securitate.

"Acesta este un birou unic, fara un plan clar pentru succes, asa ca nu stiu ce sfat venit de la mine v-ar fi deosebit de util. Totusi, permiteti-mi sa va impartasesc cateva reflectii din ultimii opt ani", a scris Obama.

El i-a transmis actualului presedinte american ca amandoi au fost norocosi. "Nu toata lumea este atat de norocoasa", a spus el.

"Conducerea americana este indispensabila in aceasta lume", i-a mai spus Obama, succesorului sau.

Vezi si Trump spune ca nu a mai intrat in contact cu Obama: A fost bun cu mine la inceput, dar atat

"Depinde de noi, prin actiuni si exemple, sa sustinem ordinea internationala care s-a extins in mod constant de la sfarsitul Razboiului Rece si de care depind sanatatea si siguranta noastra", a punctat fostul presedinte american.

Obama i-a transmis lui Trump ca "suntem doar ocupanti temportari ai acestui birou", adaugand ca acest lucru ii face pazitori ai "acelor institutii si traditii, precum suprematia legii, separarea puterilor, protectia egala si libertatile civile".

"Indiferent de tensiunile politicii de zi cu zi, depinde de noi sa lasam acele instrumente ale democratiei cel putin la fel de puternice precum erau atunci cand le-am gasit", a adaugat Obama.

La sfarsit, Obama i-a mai spus lui Trump ca in ciuda evenimentelor si responsabilitatilor sa isi faca timp pentru familie si prieteni.

Fostul presedinte a adaugat ca el si Michelle le ureaza Melaniei si lui Donald numai bine si ca sunt gata sa ii ajute asa cum pot.

Citeste si Michelle Obama il pune pe Trump la zid: Ce e in neregula cu tine? (Video)

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Obama scrisoare trump, #Obama scrisoare Trump presedinte , #stiri Barack Obama