Ce se intampla cu FC Barcelona: Cauzele unui declin la care nimeni nu se astepta

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 11:01
5741 citiri
Ce se intampla cu FC Barcelona: Cauzele unui declin la care nimeni nu se astepta
Foto: fcbarcelona.com

In mai putin de trei saptamani, FC Barcelona a reusit sa-si puna in pericol intreg sezonul. A fost eliminata deja din Liga Campionilor si si-a distrus avansul considerabil, fiind in pericol sa piarda si titlul in La Liga.

Catalanii au o luna aprilie de cosmar, iar increderea jucatorilor a ajuns la un nivel alarmant. Formatia lui Luis Enrique a pierdut ultimele trei meciuri din campionat, fapt ce i-a permis lui Atletico Madrid sa o egaleze la puncte, iar lui Real sa se apropie la o unitate.

Cum s-a ajuns in aceasta situatie? De vina pentru acest declin la care mai nimeni nu se astepta sunt mai multe motive.

In primul rand, de vina ar fi dependenta de trio-ul ofensiv format din Lionel Messi, Luis Suarez si Neymar. Cand cei trei nu dau randament, jucatorii din linia a doua nu sunt capabili sa faca diferenta, iar asta se simte in jocul catalanilor, dar si in rezultate. Drept dovada, in ultimele trei meciuri din campionat, Barcelona a marcat doar doua goluri.

Messi a intrerupt o serie de 515 de minute fara gol in partida cu Valencia, insa acest lucru nu a fost suficient, intrucat golul a venit prea tarziu. In ceea ce il priveste pe Messi, de vina pentru lipsa de eficienta din ultima perioada ar fi si o serie de probleme musculare.

Totusi, lipsa solutiilor a fost evidentiata si de o decizie atipica luata de Luis Enrique in meciul cu Valencia, in care antrenorul catalanilor nu a facut nicio schimbare.

Un rol il joaca insa si oboseala atat fizica dar si mentala. Catalanii veneau, la meciul cu Real Madrid de pe 2 aprilie, dupa o serie incredibila de 34 de meciuri consecutive fara infrangere.

A aparut astfel relaxarea in campionat, intrucat obiectivul principal devenise Liga Campionilor. Catalanii s-au menajat in campionat, insa au avut de suferit pe ambele fronturi, fiind eliminati din Liga Campionilor si egalati la puncte in intrecerea interna.

Programul din ultimele 5 etape in La Liga:

Barcelona (76p): Deportivo (d), Gijon (a), Betis (d), Espanyol (a), Granada (d)

Atletico (76p): Bilbao (d), Malaga (a), Rayo Vallecano (a), Levante (d), Celta (a)

Real Madrid (75p): Villareal (a), Rayo Vallecao (d), Sociedad (d), Valencia (a), Deportivo (d)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Barcelona rezultate negative, #rezultate negative FC Barcelona , #stiri FC Barcelona