Eric Abidal a suferit o grefa de ficat

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 21:56
3263 citiri
Eric Abidal a suferit o grefa de ficat

Eric Abidal, fundasul francez al clubului FC Barcelona, a fost operat la un an dupa extirparea tumorii la ficat.

Mai exact, Abidal a putut beneficia de o grefa de ficat de la o persoana aflata in viata, anume verisorul sau Gerard.

Internationalul francez traverseaza o noua proba. "Tocmai mi s-a spus ca operatia este aproape terminata, ca ea a durat foarte mult, iar noi trebuie sa fim foarte prudenti", a declarat marti Pep Guardiola, antrenorul lui Barca.

Dupa aceasta operatie ce a avut loc la "Hospital Clinic" din Barcelona, nu se cunoaste inca timpul de recuperare necesar jucatorului. Ceea ce pare aproape sigur este ca Eric Abidal nu va participa la Euro 2012 in Ucraina si in Polonia, ce debuteaza pe 8 iunie.

Fundasul francez a benefiaciat de o parte din ficatul verisorului sau Gerard, o practica destul de rara, care a produs o oarecare intarziere inainte de operatie.

Dupa extirparea tumorii la ficat, interventie datata 17 martie 2011, Eric Abidal a starnit admiratie, prin revenirea sa la cel mai bun nivel, intr-un timp record. Contribuie la victoria din mai 2011 (finala de Champions League), obtinuta de catalani in fata celor de la Manchester United (3-1), iar imaginile lui "Abi", radicand deasupra capului prestigiosul trofeu, au facut inconjurul lumii.

Insa, pe 15 martie 2011, vestea ca jucatorul trebuie sa suporte o noua interventie, de data aceasta o grefa de ficat, a fost destul de dura pentru clubul FC Barcelona. Pentru ca in proiectul Euro 2012, se conta foarte mult pe fundasul stanga, punandu-se astfel problema inlocuirii lui.

Eric Abidal a redevenind titular pentru inca un an la Barca, prin semnarea la inceputul anului a unui nou contract. "Eric este foarte pretios pentru noi. Este un jucator pe care cu greu poti sa-l gasesti", il laudase atunci Pep Guardiola.

Antrenorul celor de la FC Barcelona a făcut anunțul mult așteptat. Ce a discutat cu președintele
Antrenorul celor de la FC Barcelona a făcut anunțul mult așteptat. Ce a discutat cu președintele
Antrenorul FC Barcelona Xavi este unul dintre personajele cele mai iubite de suporterii catalani având în vedere faptul că a fost jucător pe Camp Nou. Totuși, acesta fost la un pas să...
Antrenorul FC Barcelona, aproape de demisie. Cum l-a convins președintele să rămână
Antrenorul FC Barcelona, aproape de demisie. Cum l-a convins președintele să rămână
Joan Laporta, președintele FC Barcelona a reușit să îl convingă pe Xavi să nu demisioneze. Rafa Yuste, vicepreședintele Barcelonei, a explicat exact cum au decurs discuțiile cu antrenorul...
#fc barcelona, #Eric Abidal, #grefa ficat , #stiri FC Barcelona