IPS Bartolomeu va fi inmormantat joi

Marti, 01 Februarie 2011, ora 10:46
2184 citiri
IPS Bartolomeu va fi inmormantat joi
Foto: CalinDragan

Inalt Prea Sfintia sa Bartolomeu Anania va fi inmormantat joi, in Catedrala mitropolitana din Cluj. IPS Bartolomeu a trecut la cele vesnice luni, la varsta de 89 de ani, din pricina unor afectiuni cardiace.

Slujba de inmormantare va incepe la Catedrala mitropolitana din Cluj la ora 12.00, informeaza Patriarhia, intr-un comunicat.

Inalt Prea Sfintia sa Bartolomeu Anania suferea de circa trei ani de o afectiune a inimii, care ii afecta oxigenarea organismului.

Mitropolitul a fost transportat chiar si la Viena, la clinica AKH, pentru a primi un tratament corespunzator, insa medicii austrieci nu l-au mai operat din cauza starii foarte grave de sanatate. Bartolomeu Anania ar fi implinit 90 de ani pe 18 martie.

Patriarhul Daniel s-a adresat clujenilor si a transmis un mesaj, in urma decesului lui IPS Bartolomeu.

"Consideram ca este o mare pierdere pentru Biserica noastra si pentru spiritualitatea romaneasca, deoarece Inaltpreasfintitul Mitropolit Bartolomeu a fost un aparator al credintei ortodoxe si un promotor al spiritualitatii romanesti. A imbinat credinta si cultura intr-o armonie roditoare. A aratat experienta vietii in tara si strainatate.

A murit IPS Bartolomeu Anania

Avea un spirit misionar foarte accentuat si un dinamism deosebit. In mod cuprinzator a gasit intotdeauna, cu toate ca varsta era inaintata, metode noi de pastoratie si se adapta la evolutia societatii in asa fel incat Biserica sa fie recunoscuta si respectata prin hotararile ei, dar mai ales prin activitatea ei si ma refer aici in primul rand la folosirea mijloacelor moderne de comunicare in masa pentru a raspandi cuvantul lui Dumnezeu", a declarat Patriarhul Daniel.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#IPS Bartolomeu, #deces IPS Bartolomeu , #murit