Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Patriarhul Daniel va asigura interimatul pe locul mitropolitului Anania

Marti, 01 Februarie 2011, ora 12:07
2710 citiri
Patriarhul Daniel va asigura interimatul pe locul mitropolitului Anania
Foto:agenda.ro

Capul Bisericii Romane, Patriarhul Daniel, va asigura interimatul pe locul lasat liber dupa moartea mitropolitului Bartolomeu Anania in fruntea Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, precum si a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului.

"In urma trecerii la cele vesnice a vrednicului de pomenire Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Bartolomeu, in temeiul prevederilor statutare, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va conduce Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului in calitate de Loctiitor de Mitropolit, iar Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului in calitate de Loctiitor de Arhiepiscop, pana la alegerea si intronizarea chiriarhului canonic", anunta un comunicat remis Ziare.com de Patriarhia Romana.

Pentru administrarea treburilor curente ale celei din urma institutii, Patriarhul Daniel l-a desemnat pe Preasfintitul Parinte Irineu Bistriteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, care va administra activitatea curenta a Arhiepiscopiei si va prezenta Patriarhului Romaniei spre aprobare lucrarile curente, inclusiv procesele verbale ale sedintelor de lucru ale Permanentei Consiliului eparhial.

A murit IPS Bartolomeu Anania.

IPS Bartolomeu Anania a murit, luni seara. Mitropolitul Clujului avea 89 de ani si suferea de afectiuni cardiace.

Desi in ultimele zile, mitropolitul Clujului se simtea mai bine, fiind internat la Terapie Intensiva la spitalul de Urgenta din Cluj-Napoca, starea sa s-a inrautatit, iar decesul a survenit la ora 19,25.

IPS Bartolomeu Anania va fi inmormantat in cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Metropolitane.

Inalt Prea Sfintia sa Bartolomeu Anania suferea de circa trei ani de o afectiune a inimii, care ii afecta oxigenarea organismului.

Mitropolitul a fost transportat chiar si la Viena, la clinica AKH, pentru a primi un tratament corespunzator, insa medicii austrieci nu l-au mai operat din cauza starii foarte grave de sanatate. Bartolomeu Anania ar fi implinit 90 de ani pe 18 martie.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Daniel loctiitor Anania, #interimat loc Anania , #stiri Bartolomeu Anania