Basescu ar putea cere desecretizarea dosarului Hayssam

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 22:55
4097 citiri
Basescu ar putea cere desecretizarea dosarului Hayssam

Seful statului, Traian Basescu, a declarat joi, ca ar putea cere desecretizarea dosarului rapirii jurnalistilor din Irak, in care a fost implicat teroristul Omar Hayssam, si publicarea unor documente care arata cum Iliescu, Nastase si Vacaroiu au fost informati cu privire la ilegalitatile acestuia.

Potrivit presedintelui, cand a aflat ca Omar Hayssam este suspect de organizarea rapirii jurnalistilor, a solictat toate informatiile legate de aceasta persoana.

"Cand am fost informat ca suspect de organizarea rapirii este Omar Hayssam am cerut toata documentatia despre Omar Hayssam s-ar putea sa megem la desecretizarea acestei documentatii pentru ca n-o sa mai suport mult intoxicarea de la Realitatea TV si de la Antene. Au existat cel putin 11 documente prin care presedintele Romaniei, Ion Iliescu, a fost informat despre ilegalitatile pe care le comite Omar Hayssam.

Au existat peste 50 de informari trimise lui Adrian Nastase, ministrului de Interne, sefului Senatului Nicolae Vacaroiu cu privire la suspiciuni de ilegalitati comise de Omar Hayssam", a declarat seful statului, la B1 TV.

Potrivit presedintelui, au existat tot atatea informari care "aratau oamenii din PSD cu care Omar Hayssam avea legaturi stranse".

"Ion Iliescu a primit 11 informatii, cu toate acestea nu i-a lipsit din delegatii, a fost in cel putin 20 de delegatii oficiale", a declarat Traian Basescum, adaugand ca, dupa campania electorala, va face publice o parte din documentele respective.

Presedintele a declarat ca Munaf si sotia sa, dar si Hayssam si sotia sa au fost in avionul presedintelui atunci cand acesta a facut vizite in China si in Federatia Rusa.

"Dupa ce trece camapania este necesar sa fac publica aceasta baza de date pentru a stopa marsavia pe care televiziunile lui Vantu si Voiculescu o fac", a declarat presedintele.

Potrivit sefului statului, ar urma sa faca publice informarile care au fost trimise lui Ion Iliescu, insa exista documente care "au inca valoare operativa", cum ar fi informatii despre politicienii cu care a intrat in contact Omar Hayssam dupa ce a fost arestat si despre cum soferul sau purta mesaje catre diversi politicieni.

Rapirea jurnalistilor, un joc pe care Hayssam l-a scapat de sub control

Presedintele sustine ca a fost seful celulei de criza formate in momentul rapirii jurnalistilor din Irak pentru ca era seful CSAT si "nu exista nicio alta structura

careia institutiile care puteau face recuperarea ziaristilor sa se subordoneze", adaugand ca nu regreta faptul ca s-a implicat in operatiunile de recuperare a celor trei jurnalisti.

Seful statului sustine ca rapirea jurnalistilor a fost la inceput "un joc" al lui Hayssam, care dorea sa isi ofere serviciile puterii, insa care a devenit ulterior serios.

"In cazul Omar Hayssam exista o mare realitate pentru care imi dau cuvantul de onoare: trei jurnalisti romani au fost rapiti, intai intr-un scenariu, care pe urma a devenit serios. Acesta a fost organizat de Omar Hayssam, care si-a oferit serviciile sa se duca sa ii aduca. (...) El a scapat de sub control jocul pe care l-a facut, si in momentul in care l-a scapat de sub control autoritatile au decis arestarea lui", a declarat Basescu.

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Traian Basescu, #Basescu Hayssam, #Iliescu informari Hayssam, #Ziarecom , #stiri Traian Basescu