Basescu: PSD nu face nimic ilegal (Video)

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 15:16
8433 citiri
Basescu: PSD nu face nimic ilegal (Video)
Foto: Realitatea Tv

Traian Basescu a iesit miercuri la Palatul Cotroceni pentru a preciza ca demersul actual de contestare a turului doi al prezidentialelor este unul democratic si legal.

Intr-o declaratie facuta in calitate de presedinte in functie, Basescu a subliniat ca demersul de contestare este legal, prevazut in Constitutie si lege, dar trebuie dus cu mijloace democratice, trebuie "evitata minciuna si dezinformarea".

"PSD nu face nimic ilegal", a adaugat presedintele, care a amintit ca "nu au existat alegeri fara contestatii depuse la Curtea Constitutionala".

Singurul amendament facut de seful statului este ca "lucrurile trebuie facute in limita decentei si cu foarte mult calm".

De fapt, indemnul la calm a fost repetat de mai multe ori de presedintele Basescu, care a trimis si o sageata ironica spre contracandidatul sau, cerand PSD sa foloseasca mijloace care sa aduca acea liniste promisa de Mircea Geoana in campanie.

"Fac apel la partidele politice sa trecem de la faza competitiei la faza gasirii solutiilor pentru Romania", a mai spus presedintele.

Traian Basescu crede ca este obligatoriu ca in interiorul clasei politice sa aiba loc procesul de reconciliere, "daca acest proces este necesar. Eu il consider necesar".

"Cea mai buna atitudine este cea pe care eu o am, adica un calm cu care sa privim la zbaterea politicienilor", a adaugat seful statului.

Multumiri pentru tot poporul

Pe de alta parte, Traian Basescu a multumit miercuri tuturor romanilor pentru spiritul civic aratat prin participarea la referendum si prezidentiale.

Seful statului crede ca "participarea masiva la vot arata increderea romanilor in democratie si in institutiile statului, adica romanii sunt convinsi ca rezultatul referendumului si rezultatul alegerilor va fi aplicat de institutiile statului asa cum el a rezultat din votul romanilor".

"Le multumesc inca o data tuturor romanilor indiferent cu cine au votat", a subliniat Traian Basescu.

Acesta a mai spus ca a arunca urme de indoiala ca votul romanilor din strainatate a fost fraudat este nedrept.

Presedintele a subliniat ca "romanii din strainatate trebuie tratati cu tot respectul", nu trebuie suspectati pentru votul lor, intrucat ei au acoperit deficitul de cont curent in ultimii ani, "pentru ca noi aici acasa am consumat mai mult decat am produs".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Basescu contestare alegeri, #Basescu PSD alegeri , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
ROMANII ADEVARATI AU ALES!!! BASESCU PRESEDINTE!!! ;-) Restul, STATI la COADA, ha, ha, ha... ;-)