Reportaj Ziare.com Cum "a invins" Traian Basescu

Duminica, 06 Decembrie 2009, ora 21:39
8963 citiri
Reportaj Ziare.com Cum "a invins" Traian Basescu
Foto: Ziare.com/Anca Bundaru

"Vreau sa va fac rezumatul alegerilor de astazi: Am invins!!! La fel cum am invins si in 2004", au fost primele cuvinte pe care le-a adresat Traian Basescu inainte de afisarea rezultatelor exit-poll.

Inainte de discursul presedintelui, agitatia a fost maxima. Cand acesta a sosit la sediul din Modrogan, la ora 20:45, membrii din staff-ul de campanie isi dadeau o veste buna transmisa de Vasile Blaga.

"Putem sta linistiti, Blaga a spus ca vom castiga", vorbeau doi membri PD-L cu 20 de minute inainte de ora 21:00. Intre timp, si Elena Udrea era foarte zambitoare si discuta despre rezultatele pe care le daduse INSOMARUL la ora 19:00.

Inainte de discursul presedintelui, toata lumea adunata in curtea de la Modrogan scanda cu verva: "Basescu, Basescu, Basescu!"

"Jos comunistii! Jos comunistii! Geoana, nu uita, te votam la Moscova! Geoana, nu uita,te votam la Moscova! Pregatiti un avion pentru Geoana si Ion. Pregatiti un avion pentru Geoana si Ion, dar si pentru Ina balerina", erau lozincile scandate de sustinatorii PD-L si ai lui Traian Basescu, iar printre acestia se aflau si membri PNTCD.

Intre timp, se faceau ultimele aranjamente, Emil Boc isi lua locul in spatele presedintelui impreuna cu Adriean Videanu, Vasile Blaga, Teodor Stolojan si altii.

"Castigul de azi (duminica n.red.) se datoreaza romanilor. Peste 5 milioane de romani au ales modernizarea Romaniei. Le multumesc ca au votat cu Basescu. Sa stiti ca, dupa ora 19.00, televiziunile care de 3 ani incearca sa manipuleze vor incerca sa faca la fel. Puteti avea incredere in ce va spun: Am invins!!!", si-a declamat Traian Basescu victoria.

Presedintele a mai spus, in uralele si aplauzele celor prezenti, ca duminica seara s-au adeverit spusele lui Brucan. "Au trecut cei 20 de ani de tranzitie si romanii au invatat pe deplin ce este democratia", a mai precizat acesta.

Dupa discurs, presedintele a intrat in sediul partidului, in uralele celor prezenti, inclusiv al fiicei celei mari. Ioana Basescu a ajuns la PD-L in jurul orei 20,45 cu un rucsac mare in spate, dar aceasta nu a fost insotita de sora ei, Elena Basescu, dar nici de mama lor, Maria Basescu.

In jurul orei 21,10 Vasile Blaga si Gheorghe Flutur le-au multumit romanilor pentru vot si au plecat la numaratoarea voturilor. In jurul orei 21,15 au parasit sediul din Modrogan si Valeriu Stoica si Daniel Funeriu.

Traian Basescu se afla si la ora 21,30 in sediul PD-L. Insa, la ora 21,42, curentul s-a intrerupt pentru circa 15 minute in cladirea PD-L din Modrogan.

Presedintele a parasit sediul PD-L la ora 22,10, iar in curte i-a salutat pe simpatizantii care i-au scandat minute in sir numele.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#rezultate alegeri prezidentiale 2009, #Basescu rezultate alegeri prezidentiale , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza xilopolous
xilopolous
rank 5
La multi ani Romanie! Si iti multumim Sf. Nicolae ca ne-ai adus un Presedinte care sa ne merite!
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
ziare.com - nu se dezminte . Titlu malitios , tendentios aparent "nevinovat" dar profund manipulator .