Traian Basescu: La 99% dintre romani le plac cantecele si nuntile rromilor (Video)

Luni, 22 Februarie 2010, ora 14:23
8347 citiri
Traian Basescu: La 99% dintre romani le plac cantecele si nuntile rromilor (Video)
Foto: Realitatea tv

Eforturile rromilor privind integrarea in societate ar trebui sa fie mai mari, iar familiile de aceasta etnie trebuie sa inceapa prin a-si da copiii la scoala, intrucat statul nu poate face eforturi la nesfarsit, a fost mesajul presedintelui Romaniei Traian Basescu transmis, luni, in cadrul unei conferinte privind situatia rromilor din tara noastra.

"Nu pledez pentru asimilare, pledez pentru pastrarea obiceiurilor si cred ca la 99% dintre romanii care nu apartin unei etnii le plac cantecele rromilor, le plac nuntile facute de romi, le place sa-l auda - poate nu 99%, dar sunt atatia solisti, cantareti - daca o luam de la Adi Minune, pana la oricine, le plac manelele, deci nu este o respingere in societate pentru ceea ce provine de la rromi", a spus presedintele, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Presedintele considera ca ONG-urile care pledeaza pentru drepturiler rromilor, dar si reprezentantii comunitatii nu trebuie sa se ascunda de teama discriminarilor. Din punctul sau de vedere, educatia este singura modalitate pentru evolutia acestei comunitati.

"Stim cu totii ce fac acesti romani la colturile de strada din marile capitale europene, Stim ca la Paris, la Oslo sunt grupuri mari de rromi care stau in fata operei si nu ca sa se duca la opera. Daca ascundem aceste lucruri si ne ascundem de teama de discriminare nu rezolvam nimic", a spus seful statului.

Basescu, apostrofat de rromi

Sedinta a fost intrerupta dupa discursul lui Traian Basescu de cativa tineri rromi, care i-au imputat presedintelui apelativele la adresa unei jurnaliste, "tiganca imputita" sau "pasarica", informeaza Newsin.

Mai mult, dupa discursul sustinut de seful statului, un grup de cativa tineri, membri ai Aliantei Civice a Rromilor, au ridicat intr-o latura a salii, chiar in spatele locului unde se aflau presedintele si vicepremierul Marko Bela, niste fulare negre pe care erau inscrise mesajele: "5 ani de strategie, canci rezultate", sau "rrom infractor fiziologic", aluzie la o afirmatie a ministrului de Externe Teodor Baconschi.

Presedintele Traian Basescu a intervenit cerand ca tinerii sa fie lasati sa protesteze, dar acestia nu s-au mai intors, marturisind ulterior ca nu au mai putut auzi interventia lui Traian Basescu.

SPP-istii au intervenit in forta in momentul in care cele cinci persoane au protestat foarte vocal fata de neimplicarea autoritatilor in protectia acestei etnii, perturband finalul discursului tinut de sefului statului la acest eveniment.

Traian Basescu a participat, luni, la lansarea Raportului asupra Strategiei Nationale de imbunatatire a situatiei rromilor "Vocea comunitatilor", desfasurata la Palatul Parlamentului.

Vezi comunicatul Administratiei Prezidentiale, sub FOTO

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Basescu manele, #Basescu rromi, #Basescu conferinta rromi , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
99% dintre cei neciuruiti or fi manelisti si fani Adi... o sti el mai bine cine l-a votat, nu ma bag eu...
Poza STUDENTUL_PRAPADIT
STUDENTUL_PRAPADIT
rank 5
Nene , daca ii plac atat de mult manelele si Adi Minune , de ce s-a mai chinuit 5 ani sa-l citeasca pe Cartarescu ?