Antonescu despre validarea lui Basescu: Vor urma scene de groaza

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 22:12
9130 citiri
Antonescu despre validarea lui Basescu: Vor urma scene de groaza
Foto: Antena 3

Crin Antonescu a afirmat ca nu se asteapta sa urmeze nimic bun dupa ce Traian Basescu a castigat un nou mandat de presedinte al Romaniei.

"Nu va urma nimic bun dinspre Palatul Cotroceni, dinspre Guvernul marioneta al lui Traian Basescu. Vor urma scene de groaza. Odata validat si recunoscut, Traian Basescu si acolitii sai vor dezlantui un asalt natural la adresa regimului democratic din Romania si a separatiei puterilor in stat", a declarat Crin Antonescu la Antena 3.

Liderul PNL este de parere ca este nevoie de o rezistenta cu mijloace democratice pentru a nu permite acestui regim sa se instaureze.

"La asa ceva trebuie sa rezistam cu mijloace democratice. Altfel, din cauza sensibilitatii unei bune parti a lumii romanesti vom avea o subrezire foarte serioasa a democratiei romanesti", a adaugat liderul liberal.

Antonescu a explicat ca PNL nu asteapta neaparat sa primeasca functia de prim-ministru, ci vrea sa primeasca garantia ca puterile statului sunt respectate.

"Avem cateva obiective si principii sub care discutam cu oricine despre alcatuirea unui guvern. Doua sunt esentiale. Ca Guvernul Romaniei este expresia vointei unei majoritati parlamentare si nu a vointei unui presedinte. Pentru ca noi am ajuns sa acceptam ca guvernul e condus de presedinte. Nu e asa. Si a doua este ca intr-o coalitie intram doar cu partide care accepta acest principiu", a mai explicat liberalul.

Presedintele PNL a mai spus ca s-a format o coalitie uriasa impotriva lui Traian Basescu, dar si el a avut parte de o sustinere puternica si de o "masinarie" care l-a facut castigator in cele din urma.

"Traian Basescu nu a mai fost candidatul castigator, ci a fost candidatul facut castigator de o masinarie. A fost vulnerabil si la Cluj si la Bucuresti pentru ca atunci cand sunt oameni pe care nu ii are la mana nu are ce sa spuna romanilor", a spus Crin Antonescu, care a adaugat ca seful statului a profitat, insa, de povestea cu intalnirea dintre Mircea Geoana si Sorin Ovidiu Vantu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu Basescu, #PNL guvernare, #Crin Antonescu Guvern , #Crin Antonescu