Asul din maneca lui Traian Basescu (Opinii)

Duminica, 21 August 2011, ora 18:02
9682 citiri
Asul din maneca lui Traian Basescu (Opinii)

Daca-i suni in creierii noptii pe Crin Antonescu si Victor Ponta si-i intrebi care este secretul lui Traian Basescu, iti raspund cu ochii lipiti ca nu mai au chef sa analizeze personajul, ca mai bine vorbesc despre proiectele lor (??), ca romanii s-au saturat de presedinte.

De ce? Pentru ca e previzibil, raspund copiii in cor, si se intorc in perna care le furnizeaza vise cu pestisorul de aur (fript, ca oricum ii inseala de fiecare data).

Raspuns corect! Secretul lui Traian Basescu este acela ca nu are niciun secret. Aa, sinteze de la servicii speciale, mici eforturi pentru un deranj maxim in psihicul adversarilor politici (mici, deoarece se adapteaza receptorului), consultari si consfatuiri, reciclari de ministri care intind prea tare lesa, proiecte in fata natiunii, iesiri cu familia. Adica fisa postului de politician roman care a intins coarda pana a adaptat-o bratului sau si nu uita sa-si ia partea leului atunci cand inamicii i se ofera pe tava ca niste mierle trecute prin accident vascular cerebral.

Traian Basescu a jucat mereu dupa metoda "hat! - ghiogalt!", insa cum peisajul este mereu acelasi - unii vor sa-i smulga gatii, altii sa-i manance ficatii, dar se impiedica de covoras - , s-a plictisit. S-a obisnuit inclusiv cu huiduielile, care nu-i mai starnesc pofta de-a le birui si a le transforma in bai de multime. Nu-l mai misca nici Ziua Marinei, desi fiecare moderator care avea curiozitatea sa-l intrebe, pana mai ieri, cand a fost cel mai fericit, zarea in ochii presedintelui o scanteie care-l transforma subit in copil.

Cum se plictiseste de moare, Traian Basescu nici nu-si mai controleaza cuvintele. Da, lupta alaturi de Emil Boc sa traga tarii reforma despre care s-a vorbit 20 de ani fara sa aiba nimeni tupeul sa o produca, deoarece cand s-a opus Ion Iliescu infiintarii mai multor partide a fost considerat rertrograd, deci vin mereu alegeri. Lupta, dar fara niciun chef.

La scoala de vara de la Sulina le-a marturisit tinerilor din diaspora ca regreta ca a castigat al doilea mandat. Si intrebat de ce a lipsit de la ceremoniile organizate de Marina, a raspuns ca, pe de o parte, era ziua sotiei (ce, si-a schimbat numele anul asta?), si ca oricum, serbarea nu-i mai spune nimic nou: "Am tot fost la Ziua Marinei, stiu programul pe dinafara, stiu cand vin scafandrii, cand vin vedetele, cand vin fregatele. Le-am invatat".

Ca sa nu caste presedintele, organizatorii ar fi trebuit sa puna la punct o sarbatoare in limba farsi, sa invete niste pinguini sa danseze din buric, sa cheme lumea pe fregate la ora mesei sa manance alaturi de mateloti salam de Sibiu si sa traga un barbut pe punte.

Plictiseala, am priceput. Poate fi un as in maneca, un nou soi de victimizare, dar cum sa lupte Crin Antonescu si Victor Ponta cu un fenomen pe care manualele de propaganda nu-l analizeaza?

Dar la forumisti nu va ganditi, domnule Basescu? Ce, se incaiera careva sa despice problemele educatiei, de pilda? Ca sa nu mai vorbim despre noi, jurnalistii...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu Ponta Antonescu, #basescu Ziua Marinei, #Basescu mandat , #Crin Antonescu