Basescu: Antonescu poate avea o sansa pe dreapta, la prezidentiale

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 16:05
4751 citiri
Basescu: Antonescu poate avea o sansa pe dreapta, la prezidentiale
Foto: Unimedia

Presedintele Traian Basescu a vorbit, miercuri, despre un posibil candidat al unei drepte unite la alegerile prezidentiale, numindu-l in primul rand pe fostul premier Emil Boc, dupa care l-a nominalizat pe liderul liberal Crin Antonescu.

"Cu certitudine se vor produce niste reasezari pe scena politica, dupa alegerile pentru Parlamentul European. Stanga neocomunista este foarte grupata, in alianta care se afla la guvernare, iar dreapta este foarte faramitata, dar mai puternica cumulat decat stanga.

Speranta mea este ca, imediat dupa europarlamentare, cand toate partidele isi vor fi masurat potentialul electoral, sa se uneasca si sa aiba un singur candidat care sa poata castiga alegerile prezidentiale din luna noiembrie in acest an", a spus seful statului, intr-un interviu pentru Unimedia.info.

Acesta a spus ca exista "un candidat despre care se vorbeste mai putin, pentru ca nu s-a afisat, inca", numindu-l pe fostul prim-ministru Emil Boc: "Experienta acestui om este un element care il poate face un bun candidat din partea dreptei".

Totodata, a precizat ca sunt "foarte multi pe dreapta care ar avea experienta pentru a fi presedinti".

"Si Crin Antonescu poate avea o sansa pe dreapta, si Elena Udrea poate fi un candidat, si Mihai Razvan Ungureanu poate fi un candidat. Totul este daca aceste partide, imediat dupa alegerile europarlamentare, se vor aseza la masa sa spuna care este candidatul cu cele mai mari sanse. Cred in intelepciunea lor si in capacitatea de a fi mai putin orgoliosi cand vine vorba de Romania", explica Traian Basescu.

Vorbind despre o femeie presedinte al Romaniei, seful statului a sustinut ca nu stie daca romanii sunt pregatiti pentru acest lucru, "dar nimic nu este exclus": "Un popor care n-a fost obisnuit sa aiba lideri femei, dar nu este exclus".

"Daca se uneste dupe prezidentiale, sanse mai mari va avea reprezentantul dreptei. Intai sa se inteleaga ei intre ei si le voi sustine candidatul. Sigur ca am si eu optiune, oricine are optiune", a mai spus Traian Basescu.

Basescu: A venit randul generatiei care era in liceu la Revolutie

Despre Partidul Miscarea Populara, presedintele a spus ca liderul acesteia, Eugen Tomac, "este un simbol pentru dorinta de a reprezenta si interesele Republicii Moldova".

"Politicienii care sunt vin din anii '90, si-au incheiat mandatul, au facut tot ce puteau sa faca pentru Romania. A venit randul generatiei care are 40 de ani, care la Revolutie era in liceu. Am fost educati in regimul dinainte de Revolutie, ne-am democratizat in timp.

Proiectul este ca, in 2016, (PMP - n.red.) sa ajunga sa guverneze. Nu ma voi aseza in fruntea lui, dupa terminarea mandatului ci il voi sprijini cu experienta mea. Vreau sa fie un partid care sa ii reprezinte si pe cetatenii Republicii Moldova, indiferent cum se autodefinesc - romani sau moldoveni. Moldovenii sunt tot romani", a mentionat seful statului, care a subliniat ca nu se vede lider de partid.

Nu in ultimul rand, Traian Basescu a explicat ca cetatenii romani din Republica Moldova vor merge la votul pentru europarlamentare "macar si pentru ca asta inseamna implicarea lor in PE".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Traian Basescu Antonescu prezidentiale, #Basescu candidati prezidentiale, #Basescu Boc prezidentiale, #Basescu PMP europarlamentare , #Crin Antonescu