Basescu catre Paleologu: Te-ai lipit de o noua pleasca

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 13:21
3654 citiri
Basescu catre Paleologu: Te-ai lipit de o noua pleasca
Foto: Gandul

Presedintele Traian Basescu a glumit, luni, cu Theodor Paleologu, spunandu-i ca s-a lipit de o noua "pleasca", seful statului referindu-se la atacurile presedintelui PNL Crin Antonescu lansate la adresa ministrului Culturii.

Prezent la Palatul Cotroceni pentru a semna un protocol de cooperare culturala si stiintifica pentru anii 2009-2012 cu Iordania, ministrul Paleologu a fost intampinat de seful statului cu o gluma pe seama schimbului dur de replici dintre el si liderul liberal, Crin Antonescu.

"Te-ai lipit de o noua pleasca!", i-a spus Basescu lui Paleologu, folosind, in gluma, un termen folosit de ministru in cadrul unei dezbateri desfasurate pe 26 februarie. Atunci, Paleologu spusese ca PD-L isi datoreaza succesul presedintelui Traian Basescu, "o pleasca ce nu se mai intoarce asa usor".

Paleologu a spus ulterior ca "noua pleasca" la care a facut referire Basescu luni este presedintele PNL, Crin Antonescu, cu care ministrul a avut, in ultimele zile, un schimb acid de replici.

Prezent sambata la Conferinta tineretului liberal, Crin Antonescu l-a dat pe ministrul Culturii drept exemplu de servilism in politica, facand referire la discursul pe care Paleologu l-a sustinut pe 26 februarie, atunci cand l-a caracterizat pe Traian Basescu in termeni elogiosi.

"In momentul in care un om de cultura, de pregatirea, cu sansa lui Toader (Theodor, n.red.) Paleologu, se cufunda in servilismul de a declara zilele trecute ca, si daca s-ar naste din nou Ionel Bratianu, nu ar avea nicio sansa in fata lui Traian Basescu, te ia jalea. (...)", a comentat, sambata, Antonescu.

Paleologu a raspuns duminica criticilor care i-au fost aduse de presedintele PNL si a spus ca aceasta s-a grabit sa arunce cu noroi inainte de a se informa corect asupra spuselor sale. El sustine ca afirmatia potrivit careia Ionel Bratianu, daca s-ar naste din nou, ar fi invins de Traian Basescu la alegerile prezidentiale, reprezinta o dezinformare a presei.

Ministrul Culturii a mai spus ca Antonescu ar fi aflat ca liberalismul incepe cu politetea, daca ar fi citit volumul "Politetea ca arma", scris de tatal sau, liberalul Alexandru Paleologu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Traian Basescu, #Theodor Paleologu, #pleasca, #Crin Antonescu , #Crin Antonescu
Comentarii