CCSB: Traian Basescu are 31% din voturile romanilor

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 13:37
4634 citiri
CCSB: Traian Basescu are 31% din voturile romanilor

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri 31% dintre romani l-ar vota pe Traian Basescu, 22% pe Mircea Geoana, 18% pe Crin Antonescu, 13% pe independentul Sorin Oprescu, 7% pe Corneliu Vadim Tudor, 5% pe Gigi Becali si 3% pe Kelemen Hunor, potrivit ultimului sondaj realizat de CCSB.

Restul candidatilor care au anuntat ca intra in cursa pentru scaunul de la Cotroceni, adica Nati Meir, Remus Cernea si Ioan Talpes, ar obtine sub unu la suta, arata sondajul comandat de Inpolitics si realizat de CCSB, remis Ziare.com.

Insa lucrurile stau diferit daca se va organiza si turul II al alegerilor, iar castigatorul va fi Sorin Oprescu cu 53%, daca ramane in cursa cu Traian Basescu care va obtine doar 47% din voturi. Crin Antonescu ar obtine in turul II 51%, iar Traian Basescu 49% si Mircea Geoana 52%.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri generale pentru Parlamentul Romaniei 35% ar vota pentru alianta PSD+PC, PD-L ar obtine 28%, PNL 20%, PRM 6%, UDMR 5%, PNG 3% si PNT+CD 1%.

Mircea Geoana va fi votat de 85% din romanii care voteaza si PSD, social democratul fiind urmat de Crin Antonescu cu 64%, iar Traian Basescu obtine doar 59% din partea votantilor PD-L. Insa cel mai bine la capitolul fidelitate partid sta Kelemen Hunor care va fi votat de 95% din votantii UDMR.

Sorin Oprescu obtine a 18% din cei care voteaza PSD, 17% din cei care voteaza PD-L, 17% din cei care voteaza PNL si 34 % din partea nehotaratilor.

Romanii sunt interesati de referendumul propus de Traian Basescu

37% din repondenti au declarat ca sunt foarte interesati de referendumul prin care Traian Basescu propunea in Parlament Unicameral si 11% nu sunt deloc interesati de acest lucru.

70% au declarat ca vor vota pentru transformarea Parlamentului Romaniei intr-un Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari. Doar 10% sustin ca vor vota impotriva acestei idei, in timp ce 20% au spus ca nu stiu.

Sondajul CCSB a fost realizat in perioada 10 - 11 octombrie si au participat 996 de persoane. Esantionul este reprezentativ pentru populaŃia adulta neinstituionalizata a Romaniei cu o eroare tolerata

de 3.2%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Vezi sondajul CCSB in format PDF sub foto

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sondaj CCSB alegeri prezidentiale, #Traian Basescu Crin Antonescu, #romanii interesati referendum , #Crin Antonescu