Crin Antonescu: Cel mai tare ma tem de Basescu

Duminica, 20 Septembrie 2009, ora 21:20
4026 citiri
Crin Antonescu: Cel mai tare ma tem de Basescu

Desi Crin Antonescu sustine ca romanii nu mai au nevoie de un presedinte jucator, el impartaseste din iritarea acestuia in relatia cu presa.

"Sunt un om sincer, si recunosc ca impartasesc din iritarea presedintelui Basescu fata de presa si inteleg iritarea pe care i-o provoaca unele articole, (...) dar nu e cazul sa dea lectii presei", a declarat Crin Antonescu.

Contracandidatul cel mai de temut pentru Crin Antonescu este Traian Basescu, "pentru ca este in exercitiul functiunii si pentru ca are un pachet mai mare de sustinatori fata de ceilalti".

Cu toate acestea, Antonescu spune ca nu are certitudinea ca Traian Basescu va candida. "Eu cred ca Traian Basescu va participa la aceasta cursa si probabil va intra si in turul doi, dar nu pot garanta acest lucru", a spus liderul PNL.

Crin Antonescu a precizat ca nu va demisiona din fruntea PNL daca nu va intra in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, subliniind ca ar pleca de la sefia partidului "doar pentru a indeplini misiuni mai inalte".

PNL cauta un tehnocrat

El a anuntat ca PNL cauta un technocrat, care sa conduca viitorul Guvern, prima varianta fiind Mugur Isarescu.

Candidatul PNL la prezidentiale crede ca si simpatizatii PSD l-ar vota pentru ca desi sunt de stanga e probabil sa doreasca inainte de toate un presedinte cinstit, care sa se tina de cuvant.

"Este o batalie in care astazi sansele sunt mult mai mari decat atunci cand ea a inceput. Sansele sunt in crestere si perioada care urmeaza ne va arata trenduri semnificative. (...)Eu n-am lasat nicio portita deschisa unei intelegeri cu presedinte, ca sa fie clar", a spus Antonescu intr-o emisiune la Realitatea TV.

Intrebat ce ar fi facut in privinta crizei daca ar fi fost presedinte, Antonescu a raspuns ca s-ar fi consultat cu mediul de afaceri, ar fi pus in Guvern cel putin un economist "si daca as fi avut un premier 'Hopa Motica' i-as fi cerut sa nu anuleze cele patru masuri anticriza luate de Executivul Tariceanu si sa ia altele, desigur".

"In ce priveste chestiunea crizei, in primul rand as fi vorbit despre criza din momentul in care as fi aflat, ori e clar ca Basescu a aflat cu mult inainte de a ne pacali in vizitele sale ca criza ne va ocoli. (...)As fi cerut institutiilor si Guvernului sa ia seama criza si nu as fi sustinut promulgarea unei legi care marea cu 50% salariile profesorilor".

Crin Antonescu a punctat faptul ca "actualul Guvern n-a luat nicio masura anticriza, a facut doar un imprumut".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu temere Basescu, #Crin Antonescu campanie prezidentiale , #Crin Antonescu