Crin Antonescu sustine ca Oprescu nu ia voturi de la el

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 20:10
1219 citiri
Crin Antonescu sustine ca Oprescu nu ia voturi de la el
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Giurgiu, ca nu crede ca are acelasi electorat cu cel al lui Sorin Oprescu, astfel incat nu el este candidatul de la care actualul primar al Capitalei ar putea sa ia voturile in cazul in care ar candida la Presedintie.

"Intrarea lui Oprescu in cursa pentru prezidentiale este, ca sa parafrazez o poezie, un lung prilej de ipoteze. Da, va schimba datele problemei, dar, din punctul meu de vedere, nu cred ca va schimba nimic, cred ca nu sunt eu candidatul de la care Oprescu ar lua voturile", a spus Crin Antonescu, in conferinta de presa.

Pe de alta parte, Antonescu s-a referit si la retragerea din cursa a principelui Radu. "Aparent, cel putin, retragerea principelului poate fi socotita ca favorabila. Eu va spun, fara niciun fel de ipocrizie, ca regret retragerea lui Radu Duda din simplul motiv ca, intr-un peisaj destul de agitat, discursul lui era mai discret, dar mai elegant, mai civilizat. Se poate presupune ca ma favorizeaza pentru ca, atat cat s-a putut studia pe sondaje, cercetari sociologice cunoscute, majoritatea celor care exprimau intentie de vot pentru Radu Duda sunt mai degraba oameni de dreapta", a afirmat liderul PNL.

Totusi, el a adaugat ca acestea "sunt niste estimari care pot fi doar aparente". "Nu ne putem culca pe-o ureche ca daca Radu Duda avea 5 %, acele procente se vor regasi la mine. Eu trebuie sa conving oamenii aia ca impartasim valorile pentru care ei ar fi votat cu Radu Duda", a explicat presedintele PNL.

Antonescu a participat vineri, in municipiul Giurgiu, la o intalnire cu membrii si simpatizantii giurgiuveni ai PNL. Antonescu a fost insotit de fostul premier Calin Popescu Tariceanu si de fostul secretar de stat Radu Stroe.

Tariceanu: Avem un mare corupt in Romania si acesta este actualul presedinte

In cadrul discursului tinut pe scena Ateneului "Nicolae Balanescu" din Giurgiu, Calin Popescu Tariceanu a lansat cateva atacuri la adresa presedintelui Traian Basescu, numindu-l "un mare corupt" si acuzandu-l pe seful statului ca "minte precum bem noi apa".

"In campania din 2005, principala tema de campanie a lui Traian Basescu era cea privind lupta impotriva coruptiei (...). Acum, avem de-a face cu un intreg clan, fata presedintelui, fratele presedintelui, iar el vorbeste in continuare cu tupeu de combaterea coruptiei. Avem un mare corupt in Romania si acesta este actualul presedinte. Si cum pestele de la cap se impute, la fel sunt si cei din PDL (...). Basescu este modelul pur de impostura, el minte asa cum bem noi apa", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

La randul sau, liderul PNL, Crin Antonescu, le-a vorbit liberalilor giurgiuveni despre dosarele unor fosti ministri liberali, care dupa formarea noului Guvern, au "disparut", amintind de cazul Chiuariu, Adomnitei si in final de "marea afacere Sterling".

"Calin Popescu Tariceanu a avut curajul sa mearga in Parlament, sa spuna ce prietenie are cu Patriciu, suntem prieteni, dar nu am facut nicio golanie. Traian Basescu sa vina sa zica 'Sunt prieten cu sotia lui Cocos, cu domnul Cocos si nu facem nicio golanie impreuna'", a spus Antonescu.

Pe de alta parte, Crin Antonescu a reluat declaratia potrivit careia nu va accepta sa intre la guvernare nici cu PDL, nici cu PSD inainte de alegerile prezidentiale. "Le spun celor de la PDL si PSD sa ne lase in pace, nu putem participa la acest dezastru al tarii, discutam dupa alegeri", a mai declarat presedintele PNL.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Crin Antonescu presedintie, #prezidentiale 2009, #alegeri 2009, #PNL Basescu golaneala , #Crin Antonescu