Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Un referendum pentru nelinistea USL

Autor:
Joi, 13 Iunie 2013, ora 10:45
2114 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Un referendum pentru nelinistea USL

Proiectul noii Constitutii pritocite de Crin Antonescu este tot mai departe de realizare. Iesirea din vizuina a lui Traian Basescu a prins USL cu pantalonii in vine.

De ce? Pentru ca exista o confruntare puternica in interiorul aliantei. Presedintele PNL devine din ce in ce mai mic in raport cu Victor Ponta si chiar cu Traian Basescu. Partidul pe care-l pastoreste e in degringolada cu ministrii dati de premier cu capul de masa, la sedintele de guvern.

E greu de prevazut cat va mai rezista USL. Decizia e la Victor Ponta si la tata socru, Ilie Sarbu, asta dupa felul dur in care reactioneaza ultimul la tot ce inseamna liberal in Executiv.

Crin se face din ce in ce mai mic, incercand cu disperare sa apere pozitia cucerita cu greu de candidat USL pentru Palatul Cotroceni in 2014. Desi observa cum sansele se imputineaza, gandirea sa strategica pare ca s-a blocat. Nu are nicio solutie pentru sine si nici pentru partid.

Influenta sponsorului Dan Voiculescu e pe tobogan. Pe piata nu mai exista niciun mogul dispus sa-l infieze si astfel, ramas pe propriile picioare, trebuie sa demonstreze ca are sustinerea electorilor in drumul spre Cotroceni.

Victor Ponta ar putea sa renunte cu usurinta la partenerul de lupte cu statul de drept, dar mai are nevoie de eternul candidat pentru a-si consolida puterea politica, atat in Guvern, cat si in partid.

Sa nu uitam ca cea mai dura batalie a premierului este cu baronii din PSD. El e pazit de Dragnea care se joaca de-a regionalizarea si imparte halci din Romania nobilimii de partid. De-asta e liniste in PSD. Se asteapta sfarsitul scamatoriei.

Liviu Dragnea este inca un sustinator al USL din considerente strategice. Fiind numarul doi in PSD nu-si doreste ca seful sau sa fie atat de puternic incat sa nu mai aiba de nevoie de serviciile domniei sale.

Sa nu uitam ca seful PNL a candidat in fieful domnului Dragnea. Se poate spune ca Antonescu e, cumva, in grija baronului.

USL e o tesatura complicata de putere, compromisuri si coruptie. Acest cocteil e gata sa explodeze, dar nimeni nu are suficient curaj sa aprinda bricheta.

Amenintarea cu referendumul facuta de Traian Basescu are si rolul de factor accelerator al tensiunilor din USL. In acest moment, Ponta a mai primit o portocala cu care trebuie sa jongleze pe langa multe altele pe care le are in aer.

Din ultimele miscari de trupe, reactii si soapte, se pregateste debarcarea PNL de la guvernare.

Nu uitati ca Remus Cernea, amicul premierului, a format un grup parlamentar din fugitii de la PP-DD. Social-democratii se pregatesc de guvernare de unii singuri. Cauta solutii prin care sa-si pastreze puterea de negociere cu UDMR fara a fi obligati la mari compromisuri.

In acest moment, Constitutia lui Crin Antonescu are putine sanse sa vada lumina zilei. Acest proiect se bucura de tot atata popularitate de cata se bucura si autorul ei. Curtea Constitutionala va avea un rol important in ce priveste demontarea unei noi crize politice. Si, apropo, coabitarea va merge inainte, spre deplina dezamagire a lui Crin Antonescu si Dan Voiculescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#referendum Parlament unicameral, #Traian Basescu referendum Constitutie, #USL referendum Traian Basescu , #Crin Antonescu