Mega-alianta pentru suspendarea lui Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 23:55
15811 citiri
Mega-alianta pentru suspendarea lui Basescu (Opinii)
Foto: gandul.info

Intr-un fel sau altul, punctul final spre care tinde alianta ce e pe cale sa se formeze, intre PSD si deja existenta ACD (PNL + PC), este inlatuarea lui Traian Basescu de la putere.

Experienta ultimilor ani ne-a demonstrat ca, fie si daca PD-L va pierde viitoarele alegeri, presedintele nu se va lasa usor influentat de o eventuala majoritate pentru a desemna un premier pe care aceasta ar vrea sa il impuna, altul decat cel pe care Traian Basescu se va simti in siguranta sa il numeasca.

Din acest punct de vedere, cu cat alianta va reusi sa devina mai unita, mai compacta si mai bine inchegata, cu atat soarta lui Traian Basescu si a partidului sau democrat liberal (implicit a puterii pe care impreuna o detin in stat) va deveni mai fragila, riscand chiar sa dispara cu totul. In acest punct istoric, este usor de anticipat care vor fi mesajele celor doua tabere.

Pe de o parte - reprezentantii Puterii vor incerca decredibilizarea viitoarei aliante, omorarea ei din fasa cu pietrele diverselor scenarii conspirationiste. Toate dosarele trecutului, toate mizeriile prezentului vor fi deshumate, iar manipularile oficiale vor avea o forta infinit mai mare decat cele de care sunt capabile televiziunile care inca nu-i canta in voie Puterii.

Din acest arsenal, putem mentiona doar cateva strategii prin care, cu ajutorul banilor, se va manipula opinia publica.

Proiectul de modernizare a infrastructurii in valoare de aproape 5 miliarde de euro, greaua mostenire pe care Guvernul lui Boc se pregateste sa o lase de pe acum viitorului Executiv, care va trebui sa plateasca de altfel suma pe care PD-L o va garanta firmelor care vor executa reabilitarea celor 10.000 de kilometri de drumuri judetene si comunale. Schimbarea modalitatii de a vota pentru diaspora si introducerea sistemului corespondentei, astfel incat Partidul Democrat-Liberal sa primeasca o uriasa gura de aer de la sustinatorii presupusi a exista inca in strainatate.

Tot aici poate fi introdusa ultima minune descoperita de mintea sclipitoare a Guvernului lui Boc, care intentioneaza sa plateasca 1.200.000 RON ca sa afle cum sunt primite de romani politicile guvernamentale si care este nivelul de trai al romanilor. Ca si cum Emil Boc s-ar astepta ca in ultimii doi ani de cand conduce Executivul si impune cele mai haotice si mai contrare masuri, cele mai dure si mai absurde prin ineficienta lor, romanii ar putea declara ca traiesc mai bine decat in urma cu trei ani.

In acelasi timp, de cealalta parte - Opozitia a batut apa in piua pana acum, mesajele ei aruncand si mai mult in haos o populatie si asa tot mai scarbita de scena politica si mai ales de prestatiile nominale ale politicienilor, indiferent de tabara sau culoare politica. Organizata intr-o singura alianta, solida, cu principii clar definite si cu o strategie de guvernare exacta si bine pusa la punct, Opozitia are mult mai multe sanse in a reusi sa se prezinte electoratului cu un proiect concret, realizabil, care sa redea increderea si speranta.

Din pacate, ambele tabere isi sunt lor insele cei mai mari dusmani. Daca strategiile de manipulare ale Puterii nu fac decat sa se transforme in sfidare si aroganta proprii celui care vrea sa detina tot mai multa putere, pentru tot mai mult timp, intru corupere, actiunile Opozitiei risca sa se surpe sub disperarea mesajelor transmise catre populatie, din cauza atitudinii provocatoare si pentru ca dorinta lor de a prelua puterea o intrece pe cea a electoratului, singurul care totusi conteaza in acest joc.

Astfel ajungem la cea mai mare problema a politicienilor nostri. In fapt, si unii si altii au uitat pe cine servesc cu adevarat, in ciuda mesajelor demagogice. Lupta lor este doar a lor, pentru pastrarea si sporirea privilegiilor, averilor, functiilor si beneficiilor de care abuzeaza statul. Cu singura precizare ca actualii guvernanti par sa isi intreaca predecesorii. Din nefericire, doar in cele rele...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alianta PSD PNL Basescu, #Basescu suspendare Opizitie , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza Theman
Theman
rank 5
,,Proiectul de modernizare a infrastructurii in valoare de aproape 5 miliarde de euro, greaua mostenire pe care Guvernul lui Boc se pregateste sa o lase de pe acum viitorului Executiv, care va trebui sa plateasca de altfel suma pe care PD-L o va garanta ,