Mitrea isi atentioneaza colegii: PNL face o smecherie clasica!

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 16:20
6630 citiri
Mitrea isi atentioneaza colegii: PNL face o smecherie clasica!
Foto: Realitatea TV

Senatorul PSD Miron Mitrea lanseaza o ipoteza interesanta in privinta jocurilor politice din ultimele zile, sustinand ca liderul PNL, Crin Antonescu, si presedintele Traian Basescu au ales drept strategie pentru alegerile prezidentiale sa formeze un tandem cu posibili prim-ministri, lasandu-l pe Mircea Geoana in ofsaid.

"Nu pot sa nu apreciez modul intelept in care a procedat PNL. Si Traian Basescu a reusit sa intre in acelasi joc", a declarat Miron Mitrea la Realitatea TV explicand ca pana la decalarea alegerilor legislative de cele prezidentiale aceasta era cutuma, de a se merge in tandem presedinte-premier, pentru ca fiecare prezidentiabil se isi maximizeze sansele de a primi voturi.

"Crin Antonescu este un politician abil. A ales un candidat de prim-ministru cu care sa mearga in tandem si care sa ii dea voturi in turul doi", a interpretat Mitrea anuntul facut de liderul PNL miercuri seara, cand Antonescu a declarat public ca in cazul in care va iesi presedinte il va numi in continuare premier pe actualul candidat unic al Opozitiei, Klaus Iohannis.

"Traian Basescu face acelasi lucru. Sta in defensiva o zi jumatate si merge in tandem cu un alt candidat de premier", explica Mitrea, precizand pe de alta parte ca recunoaste ca Lucian Croitoru este o personalitate recunoscuta in domeniul economic.

Noi mergem in trio cu ... PNL

"Acum doua tandemuri intra in lupta", a mai spus Mitrea atragand atentia ca ceilalti doi prezidentiabili nu au adoptat aceasta strategie care aduce voturi.

"Din pacate unul nu poate, Sorin Oprescu, iar PSD inca nu are un candidat pentru prim-ministru (...) Noi mergem in trio cu PNL, iar PNL face o smecherie clasica: se izoleaza. Crin Antonescu iese cu Klaus Iohannis si spune: 'este candidatul nostru" si mergem cu el in alegeri", si-a atentionat Mitrea colegii din PSD.

Mai mult, Mitrea atrage atentia ca lucrurile nu se opresc aici. "Au zis, hai sa facem o sedinta in plen in care sa spunem ca tot Parlamentul il sprijina pe Klaus Iohannis (...) Eu inteleg acest joc, e foarte inteligent", a mai explicat acesta atragandu-le atentia "strategilor din PSD" ca ar trebui sa stie sa profite mai bine de faptul ca este pentru prima oara dupa suspendare cand Traian Basescu este pus in defensiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Miron Mitrea alegeri, #tandem prezidentiale, #Antonescu Johannis premier, #Basescu Croitoru , #Crin Antonescu