Nu democratia se afla in pericol, ci obrazul Opozitiei (Opinii)

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 19:39
3656 citiri
Nu democratia se afla in pericol, ci obrazul Opozitiei (Opinii)
Foto: Realitatea.net

Maniera actualului Guvern de a rezolva problemele de functionalitate ale societatii prin asumarea raspunderii instituie, fara doar si poate, un precedent, asa cum au remarcat liderii Opozitiei.

In varianta, putin probabila, ca se vor instala la butoane incepand cu anul viitor, si vor unge pe tronul tarii, in 2014, un personaj la fel de abil precum Traian Basescu, vor avea la indemana un manual al impunerii vointei proprii la care pana acum nu s-au gandit: cu barda.

Cum, insa, glontul patriei, dupa cum se stie, e dulce ca mierea, nu ma gandesc, cu ingrijorare, ca democratia se afla in pericol. Atata vreme cat libertatea de expresie este deplina, manifestarea capacitatii de a reactiona nu are niciun obstacol.

Cand, insa, in numele drepturilor fundamentale, cei care-si deseneaza pe piept pancarte cu textul "sunt un lider providential" - ca asa incearca Victor Ponta si Crin Antonescu sa se prezinte publicului - si utilizeaza instrumente de o vulgaritate fara precedent in exprimarea convingerilor, ma intreb ce e mai periculos pentru sanatatea publica: un brat de fier, care se manifesta, totusi, in cadrul limitelor trasate de regulile democratiei, sau doua maini stangi care se scarpina in fundul gol devoalat in fata camerelor de filmare cu aerul ca citesc "Vietile sfintilor".

Din discursurile trimise joi in eter de la cea mai inalta tribuna a tarii de autoproclamatii viitori conducatori, cele mai puternice constructii semantico-militante sunt "Emil Boc - stupid" (Victor Ponta) si "Traian Basescu - fuhrer" (Crin Antonescu). Asta si-au si propus: ca presa, care nu straluceste prin profunzimea analizei, si se multumeste cu efectul facil, imediat, sa remarce trambita si s-o astearna in titluri. Ceea ce s-a si intamplat.

Asa ca in absenta fortei care cladeste, si-au consolidat in istoria devenirii discursului politic romanesc statutul de manipulanti de cataroaie. Cu o particularitate: simbolurile cresc in intensitate pe masura ce sunt tot mai simple: "prost" si "nazist".

Dupa ce l-au oferit pe Traian Basescu natiunii sub forma de reincarnat al lui Nicolae Ceausescu, formele diavolesti de manifestare ale presedintelui au evoluat pana la a fi asimilat lui Adolf Hitler, iar Boc a fost retrogradat de la "incompetent" la "stupid". Simboluri mai accesibile electoratului, majoritar needucat.

Dar nu lipsit de inteligenta. Cand vor constata ca nici asta nu tine, Ponta si Antonescu vor trece la dansuri tematice. Il vor abadona si pe fuhrer si, avand in vedere caracterul prodund bisericos al poporului roman, se vor imbraca in ingeri (ar trebui sa se dezbrace, dar asa se vor face de rusine) si vor spune ca Traian Basescu este Uciga-l Toaca.

Desigur ca ar trebui sa mai rezolve ceva: ingerii zboara. De asta, insa, ma gandesc ca vor avea grija, utilizand instrumentele democratiei, romanii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#motiune cenzura Opozitie, #insulte Putere Opozitie , #Crin Antonescu