Sondaj GSS: 11% dintre romani l-ar mai vota pe Basescu presedinte, vezi cine e in frunte!

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 23:27
6696 citiri
Sondaj GSS: 11% dintre romani l-ar mai vota pe Basescu presedinte, vezi cine e in frunte!

Un sondaj realizat recent la comanda PNL de GSS 2000 arata ca 81% dintre romani ar vota pentru suspendarea lui Traian Basescu, iar daca ar fi organizate alegeri prezidentiale Crin Antonescu l-ar devansa pe Victor Ponta cu peste 4%.

Conform Realitatea TV, la intrebarea "Daca duminica ar avea loc alegeri parlamentare, cu cine ati vota?", 37,1 % din totalul votantilor probabili au raspuns PSD+PC, 27,9% - PNL si doar 14,6% PD-L. Partidul Popular a fost numit de 8,6%, in fata UDMR - care a primit 5,2% si PRM - 3,1%.

In ceea ce priveste alegerile prezidentiale, 31,4% din totalul votantilor probabili l-ar vota pe Crin Antonescu, Victor Ponta se afla pe locul doi, cu 27,1%, Traian Basescu - 11%, Dan Diaconescu - 8,8%, Mircea Geoana - 6,8% si C. V. Tudor - 4,2%.

Vezi sub foto intregul sondaj GSS, in format pdf

La intrebarea "Ce opinie aveti fata de urmatorii lideri politici?", diferenta intre opinia favorabila si nefavorabila arata in felul urmator:

Victor Ponta -7,7%

Crin Antonescu -11%

Dan Diaconescu -24,9%

Dan Voiculescu -42,5%

Dinu Patriciu -51,2%

Traian Basescu -59,5%

Elena Udrea -60%

Adriean Videanu -67,3%

Emil Boc -67,6%

Ponta: Simt din ce in ce mai mult responsabilitatea pe umerii mei

Reactiile politicienilor nu au intarziat. Invitat la Antena3, Victor Ponta a declarat ca a vazut in urma cu doua zile un alt sondaj care confirma rezultatele celui comandat de PNL, dar in care PSD este la circa 40%, iar PNL la circa 20%.

Mai mult, in acel sondaj, nedat inca publicitatii, la intrebarea "Cine credeti ca va castiga urmatoarele alegeri?" peste 70% dintre respondenti au raspuns "PSD". "Simt din ce in ce mai mult responsabilitatea ce mi se aseaza pe umeri", a comentat Victor Ponta aratandu-se increzator in victoria la viitoarele alegeri.

In schimb, invitat la Realitatea TV si rugat sa comenteze, presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat ca nu se bucura de faptul ca se afla inaintea lui Traian Basescu. "Faptul ca exista incredere in mine si sa insel increderea romanilor prin faptul ca nu pot sa fac nimic pentru ei din cauza majoritatii puterii in Parlament nu are cum sa ma bucure", a spus Dan Voiculescu.

"Daca oamenii astia ar avea bun simt sau un pic de constiinta, ar vedea ca poporul nu-i mai doreste", a conchis Dan Voiculescu.

Sondajul a fost realizat in perioada 9-13 septembrie 2010 de GSS 2000, la comanda PNL, pe un esantion de 1.093 de persoane de 18 ani si peste, iar interviurile s-au desfasurat la domiciliul subiectilor. Printre fondatorii GSS se numara fostul deputat PC Eduard Hellvig, in prezent consilier al presedintelui PNL Crin Antonescu si propus de acesta ca ministru al Infrastructurii in "guvernul din umbra" lansat zilele trecute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sondaj GSS suspendare presedinte , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza Dyana
Dyana
rank 5
Sondajul a fost realizat in perioada 9-13 septembrie 2010 de GSS 2000, la comanda PNL...