Editorial: Ziua "Z" la Cotroceni: desant cu pusti din lemn

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 12:31
2898 citiri
Editorial: Ziua "Z" la Cotroceni: desant cu pusti din lemn
Foto: presidency.ro

Traian Basescu a vorbit din nou mult. Pentru cei care mai au nervi sa incerce sa priceapa ce se petrece in lumina reflectoarelor politice, discursul sau de dupa consultarile cu partidele a reprezentat o clarificare a agendei lansate recent: revizuirea Constitutiei si reforma administrativa.

Pentru restul, adica majoritatea, romani ajunsi la capatul sperantei si chinuiti de chestiunile respective in aceeasi masura in care ma intereseaza pe mine inmultirea veveritelor, Traian Basescu a vorbit putin, circa trei minute, chiar la inceput, si a transmis singurul mesaj de natura sa mai prinda musteriii la naturel: in timp ce domnia sa se preocupa de reforma profunda a statului, nemernicilor le arde de alegeri anticipate.

Desigur ca munitia a fost adusa - ce lipsa de inspiratie! - de Crin Antonescu si Victor Ponta, si ma intreb care ar fi fost subiectul cu care ar fi deschis Traian Basescu cuvantarea, daca liderii Opozitiei s-ar fi limitat la discursul ultimelor zece zile: du-te si te culca!

Dar daca duetul aspirantilor a adus in dugheana un viermisor proaspat, atunci desigur ca inevitabilul s-a produs: pupaza zbirrr! Mititel cat un cercel, dar atat de satios!

Carevasazica el i-a chemat la discutii, pentru ca asemenea proiecte au nevoie de desfasurari de forte care presupun compromisuri, sudoare, sandvisuri, lighene cu apa rece, comprese si frectie "Diana", si copiii i-au raspuns sa nu-l aia grija, sa le dea puterea, ca dupa, se gandesc si la reforme.

In loc sa se tina de ideea cu referendumurile locale, adica s-o intareasca pana la extaz, deoarece exista semnale certe ca o intrebare de genul "sunteti de acord ca Traian Basescu sa va desfiinteze judetul?" este o initiativa pe cat de populista, pe atat de cu carlig (prima idee cu adevarat mare, conform manualului de consultanta politica, a PNL si PSD), Ponta si Antonescu invita o natiune lesinata de foame, speriata si crucita de atata circ ieftin sa devina si mai atenta la ceea ce destesta, sa cantareasca, sa aprofundeze.

Desigur ca inevitabilul se va produce oricum la anul, si daca tot vine peste noi, atunci de ce sa nu spurcam urnele mai repede? Asa e, insa electoratul merge la vot deoarece nu are ce face. Ar vota odata la opt ani, sau la 12, fara nicio ezitare, insa ideea de a-i aduce mai aproape cu un an o si mai mare inclestare nu-l atrage deloc.

Domnii Antonescu si Ponta se tem insa ca pana in toamna lui 2012 economia s-ar mai intrema, ca bugetarii vor reveni la statutul salarial de dinainte de ajustari, ca pensionarilor li se vor azvarli niste oscioare in plus. Sunt constienti ca de jos, garnisit cu doua-trei masuri populiste si investitii in drumuri si canalizari, PD-L nu poate decat sa urce.

E drept ca sansele sunt mai mult teoretice, dar ele exista. Si nu ca n-as mai putea eu de dragoste pentru portocalii, dar ar merita sa castige alegerile doar ca sa le vad liderilor Opozitiei fetele.

Ma joc cu simboluri, nu ma intereseaza soarta tarii, as sacrifica-o de dragul jocului? Exact! Nici lor, tuturor, nu le pasa de mine. Si nici de dumneavoastra!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Traian Basescu consultari USL, #Crin Ponta anticipate, #Crin Ponta iresponsabili superficiali , #Crin Antonescu