25% din angajatii de la Cotroceni vor fi disponibilizati

Joi, 13 Mai 2010, ora 21:05
3943 citiri
25% din angajatii de la Cotroceni vor fi disponibilizati

Si Administratia Prezidentiala va fi afectata de masurile de austeritate. Asadar, 25% dintre angajatii de la Cotroceni vor fi disponibilizati ca urmare a aplicarii masurilor de reducere a cheltuielilor in institutiile publice, a anuntat presedintele Traian Basescu.

"Si ei (angajatii Administratiei Prezidentiale -n.r.) intra cu toate celelalte institutii in reducerea de salarii si ei vor suporta aceleasi consecinte, ca orice alta institutie publica din Romania", a afirmat seful statului, joi, intr-o conferinta de presa.

Seful statului a declarat ca personalul Administratiei Prezidentiale va fi redus pentru ca cei ramasi sa ajunga la salariile de acum dupa reducerea veniturilor.

"Daca institutiile isi reduc corespunzator numarul de angajati se va reveni la salariile de acum", a declarat Traian Basescu.

In urma cu o saptamana, seful statului a anuntat reducerea salariilor pentru bugetari cu 25%, a pensiilor si ajutoarelor de somaj cu 15%.

Traian Basescu: Guvernul Boc nu trebuie sa demisioneze

Intrebat de ce el a fost cel care a anuntat masurile pe care Guvernul le va lua pentru reducerea cheltuielilor bugetare, Basescu a spus ca "dincolo de obligatia Guvernului de a recunoaste starea finantelor publice ale tarii, dincolo de obligatia Parlamentului de a face legi si a sprijini programele Guvernului, seful statului, intr-o astfel de situatie, cand se iau masuri dificile pentru romani, are obligatia sa-si asume parte din solutiile sau sa recunoasca problema si sa spuna: 'Da, sunt alaturi de acest program'".

"Cum ati vedea un presedinte, intr-un moment atat de dificil pentru salariati si pensionari, care sta ascuns la Cotroceni si nu spune nimic?", a spus seful statului.

Intrebat de ce doar Presedintia a iesit public penru a explica aceste masuri, in timp ce Guvernul nu a avut nicio iesire publica, Basescu a apreciat ca Guvernul are o strategie foarte buna, urmand sa iasa public cu intreg pachetul de masuri, inclusiv cele ce vizeaza stimularea economiei.

"Cred ca au o strategie foarte buna, cand vor iesi, probabil ca vor iesi cu masurile cu care merg in paralel. Eu acum fac un efort de explicare in speranta ca se va intelege de ce aceste masuri, dar nu eu fac programul pe care urmeaza sa-l aplice Guvernul", a spus Basescu.

I.O.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#angajati Cotroceni disponibilizati, #angajati Administratia Prezidentiala, #Basescu angajati Cotroceni , #criza