Basescu, la Bruxelles: UE anticipeaza o crestere a somajului

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 15:39
1416 citiri
Basescu, la Bruxelles: UE anticipeaza o crestere a somajului
Foto: AFP

Traian Basescu a declarat, la Bruxelles, ca pentru perioada urmatoare, Comisia Europeana anticipeaza o crestere a somajului, la nivelul Uniunii Europene, chiar daca se preconizeaza o iesire din criza economica.

"Pentru perioada urmatoare se anticipeaza o crestere a somajului, la nivelul UE, chiar daca se inregistreaza o diminuare a crizei, iar guvernele trebuie sa ia masuri pentru scaderea impactului asupra oamenilor", a declarat presedintele Romaniei.

Tot la Consiliul European de Iarna, la care a participat Traian Basescu, s-a discutat despre strategia de iesire din programele de sustinere, in perioada crizei economice, acordate de Uniuniea Europeana.

"Va trebuie sa se adopte o strategie concertata pentru inceperea retragerii Guvernelor din sprijinul acordat economiei. Punctul de vedere al Romaniei a fost ca atata vreme cat pentru diminuarea efectelor crizei ne aflam intr-un program de ajutor, nu ne putem retrage inainte de termenul contractual, adica 2010", a declarat Traian Basescu, atunci cand a prezentat jurnalistilor subiectele discutiei oficialilor europeni.

Presedintele a mai precizat ca Romania a cerut un numar de posturi in interiorul serviciului diplomatic al UE. "Sa vedem in perioada urmatoare care vor fi aceste posturi", a afirmat seful statului.

La Bruxelles s-a mai discutat si despre schimbarile climatice si dezvoltarea durabila, stabilindu-se o strategie comuna a Uniunii Europene in vederea summit-ului de la Copenhaga. Printre alte subiecte discutate de oficialii europeni s-a numarat si reducerea nivelului de emisii de carbon, in 2013 expirand Protocolul de la Kyoto care reglementeaza acest lucru.

"S-a stabilit ca UE sa puna la dispozitia tarilor in curs de dezvoltare, pentru perioada 2010-2012 suma de 7 miliarde de euro pentru combaterea poluarii. Suma este formata din contributii ale fiecarui stat si dintr-o contributie din bugetul UE", a anuntat Traian Basescu.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Basescu Bruxelles, #Basescu Consiliu European Iarna, #ajutoare UE Romania, #posturi Romania Bruxelles , #criza