Basescu: Migrantii au intrat si au pornit prin Europa ca o hoarda

Sambata, 09 Aprilie 2016, ora 14:30
3353 citiri
Basescu: Migrantii au intrat si au pornit prin Europa ca o hoarda
Foto: Facebook/Traian Basescu

Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat, sambata, la Sibiu, ca Europa este afectata de cateva crize in momentul de fata.

Una este, afirma el, a migratiei ilegale care a fost "scapata de sub control", intrucat migrantii "au pornit prin Europa ca o hoarda", fara ca autoritatile sa aiba informatii despre ei, informeaza News.ro.

Traian Basescu a declarat, sambata, la Sibiu, la lansarea candidatilor PMP, ca "Europa este afectata de cateva crize in momentul de fata".

Traian Basescu: Nu vreau tara invadata de islamisti din Siria

"Avem o criza de crestere economica. Dupa marea criza financiara din 2008, Europa nu a reusit sa se lanseze intr-o crestere economica solida. Avem o criza sociala, in UE sunt 23 de milioane de someri, din care 60 la suta sunt tineri. Avem o criza a migratiei ilegale, scapata de sub control si fara solutie. Mai mult, aceasta criza a daramat piloni ai UE - Schengen si Acordul de la Dublin. Avem o criza de securitate, cu o Federatie Rusa tot mai agresiva la frontiera de est a UE, si avem o criza de leadership politic", a afirmat Traian Basescu.

Fostul sef al statului a sustinut ca "Europa, cu aceste cinci crize pe masa, nu gaseste solutii la niciuna dintre ele pentru ca multi dintre liderii politici nu-si asuma decizii decisive".

Basescu, despre o "revolta a islamistilor pe teritoriul UE" si candidatura la Primaria Capitalei (Video)

"Aceste crize nu pot fi rezolvate cu o Europa care ingheata in statul ei actual. Mai mult, statutul UE se depreciaza pe zi ce trece pentru ca statele, observand incapacitatea UE de a rezolva problemele, au inceput sa actioneze la nivel national. Nu poti sta la nesfarsit cand vezi ca mama UE nu da rezolvare problemelor. Insa trebuie avut grija ca rezolvarea nationala fragmenteaza UE si distruge si bruma de unitate care exista in interiorul UE", a spus Basescu.

El a afirmat ca situatia ar fi fost alta daca ar fi existat o Politie unica la nivelul UE.

"Cu totul alta ar fi fost situatia migratiei ilegale daca am fi avut o Politie unica a UE, puteai sa deplasezi resurse umane dintr-o tara in alta si sa pui sub control accesul in tarile UE. Sa nu intelegeti ca spun sa le fi rasturnat barcile, Doamne fereste, dar ei au intrat prin Grecia si Italia, s-au dus. Nu stie nimeni cine a intrat, cum il cheama, de ce religie, cati copii are, de unde vine, daca a fost sau nu apropiat gruparilor teroriste.

Nu stie nimeni nimic. Nu stie nimeni daca a venit cu toata familia sau, dupa ce ajunge in Germania, cere sa i se aduca cei zece frati si zece surori. Au intrat si au pornit prin Europa ca o hoarda, iar Europa nu a fost capabila ca, la punctele de intrare, sa stie cine a intrat", a mai spus Basescu.

Traian Basescu a participat, sambata, la lansarea candidatilor PMP Sibiu pentru alegerile locale, in prezenta a circa 800 de membri si simpatizanti ai formatiunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#traian Basescu migranti, #imigranti europa , #criza