Basescu: Nu sunt multumit de primul mandat

Sambata, 24 Octombrie 2009, ora 20:20
3068 citiri
Basescu: Nu sunt multumit de primul mandat

Nu sunt multumit de primul mandat, sustine presedintele Basescu, in mesajul sau de campanie, precizand ca se puteau face mult mai multe lucruri, iar starea actuala a Romaniei nu este buna.

"In ceea ce priveste mandatul meu din perioada 2004-2009, unii ar putea fi multumiti. Altii, insa, sunt nemultumiti. Tuturor doresc sa le spun ca eu nu sunt multumit. Nici de starea actuala a Romaniei, nici de cate s-au facut in perioada in care am fost Presedinte. La fel ca si alti cetateni, as fi vrut si eu sa se fi facut mai mult", se arata in mesajul transmis romanilor pe site-ul de campanie al presedintelui, Basescu.ro.

Seful statului aminteste insa ca este un optimist si un luptator, si ca se lanseaza din nou in cursa pentru prezidentiale pentru a face cat mai mult bine pentru Romania.

"Eu nu sunt insa un resemnat. Eu sunt un optimist si un luptator. Vreau sa fac mai mult pentru binele Romaniei. Ca si acum 5 ani, sunt cu buna credinta la fel de increzator ca obiectivele pe care le propun vor fi realizate", sustine Basescu.

Am fi facut fata mai usor crizei fara imprumuturi

Am fi putut sa facem fata mai usor crizei economice mondiale - fara imprumuturi de la Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala, se arata pe acelasi site de campanie al presedintelui Basescu.

Dupa ce in timpul mandatului presedintele Basescu a sustinut imprumutul luat de la Fondul Monetar International, negociat de Guvernul Boc si care a dus la mai multe pachete de legi controversate si la certuri intre politicieni, presedintele sustine acum ca "am fi avut o voce mai puternica pe plan international" fara acest imprumut.

Imprumutul ar face parte din multele "vulnerabilitati care diminueaza pozitia competitiva a tarii pe plan mondial, in diverse domenii", se arata pe site-ul presedintelui.

Mesajul de campanie al presedintelui Basescu propune "trai mai bun, cu mai multa democratie si eficienta, intr-o Romanie moderna". Insa Romania trebuie privita si in mod "realist", indeamna presedintele, enumerand multe probleme ale societatii.

Printre acestea se afla lipsa reformelor de tranzitie de la comunism la democratie, lipsa increderii, insuficienta democratie si eficienta, dar si lipsa institutiilor care sa adminsitreze eficient problemele comune.

Presedintele propune, pentru urmatorii cinci ani, mai multe reforme si modernizarea tarii: "propun ceea ce fiecare dintre noi stie ca este necesar si posibil in Romania - propun modernizarea Romaniei, reducerea decalajelor fata de Uniunea Europeana si cresterea veniturilor ca urmare a cresterii mai rapide a productivitatii muncii!".

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#campanie Traian Basescu, #alegeri prezidentiale 2009, #mesaj campanie Basescu, #criza imprumuturi Basescu , #criza